Русия и Украйна съобщиха, че са отблъснали множество въздушни атаки,

...
Русия и Украйна съобщиха, че са отблъснали множество въздушни атаки,
Коментари Харесай

Най-малко петима са били ранени след последните руски атаки в Украйна

Русия и Украйна оповестиха, че са отблъснали голям брой въздушни офанзиви, а засилените удари по граничните региони са наложили евакуация на цивилни от двете страни.

Руските управляващи обявиха, че системите за противовъздушна защита са унищожили изстреляни от Украйна ракети и безпилотни самолети над Белгород, Курск и Воронеж. Безпилотни летателни апарати са свалени и по-навътре в Русия, в Саратовска област. Междувременно интензивните съветски бомбардировки на североизточния граничен регион на Украйна - Суми, накараха Киев да подреди евакуация на цивилното население. Най-малко петима души са били ранени.

На собствен ред министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин съобщи, че оцеляването на Украйна е в заплаха. Това се случва, откакто ръководителят на Камарата на представителите от Републиканската партия Майк Джонсън отхвърля да свика гласоподаване на законопроект, който планува отпущането на още 60 милиарда $ помощ. Остин, който управлява месечната среща на групата " Рамщайн " в едноименната военновъздушна база в Германия, съобщи че е " изцяло решен да резервира американската помощ. 

 
Днес оцеляването на Украйна е в заплаха. В Америка сигурността е изложена на риск. И те и ние нямаме ден за губене. Затова през днешния ден си потеглям отсам изцяло решен да продължа да отпущам американска помощ за сигурност и муниции.
Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати

По-рано Чехия съобщи, че е на път да достави хиляди спомагателни артилерийски снаряди на Украйна. Това се случва единствено няколко седмици откакто разгласи самодейност за обезпечаване на по този начин нужните доставки от страни отвън Европейски Съюз. Стана ясно и, че към чешката самодейност се е включила и Финландия. От своя страна президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари за помощта.

 
Ще има нови отбранителни пакети, в това число артилерия. Нови страни се причисляват към чешката самодейност за закупуване на муниции - благодаря на всички. Благодарен съм на всички страни, които фактически работят за придаване на подобаваща помощ за нашата войска.
 Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно министерството на защитата на Франция назова забележките на шефа на съветската работа за външно разузнаване дезинформация и безнаказаност, откакто той допусна, че Париж се готви да изпрати 2000 бойци в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР