Русия и Китай, като се държат твърдо, може да са

...
Русия и Китай, като се държат твърдо, може да са
Коментари Харесай

Новата глобална Студена война на НАТО вече е официална

Русия и Китай, като се държат твърдо, може да са задоволителни, с цел да тласнат оста на Съединени американски щати в гроба, който заслужава.

И най-после, ръководеният от Съединените щати боен съюз, наименуван НАТО, категорично изрази световните си упоритости за Студената война. Най-после подстрекателската към войни организация излезе чиста от лъжливия килер, в който се криеше дълги години. И по тази причина занапред нататък, дано алиансът да бъде прокълнат от всички добромислещи хора по света.

На среща на върха, извършена в Мадрид тази седмица, Организацията на Северноатлантическия пакт пусна нова стратегическа идея, която разгласи Русия за „ директна опасност “, а Китай за „ предизвикателство “ за „ нашите полезности и ползи “. Какви тъкмо са тези полезности и ползи? Военолюбие и владичество!

За финален път НАТО разгласява стратегически документ през 2010 година Тогава Русия беше разказана като „ сътрудник “, а Китай даже не беше упоменат.

През последното десетилетие доминираният от Съединени американски щати боен блок от ден на ден възприема враждебна политика по отношение на Русия и Китай. Търсенето на нова студена война е безмилостно, непримиримо и значително имплицитно. Сега обаче водената от Съединени американски щати ос намерено декларира своята неприязън.

30-членният НАТО публично предложения две нови европейски страни да се причислят към неговите редици, Финландия и Швеция. Двете скандинавски страни приключват десетилетията на номинален неутралитет в нещо, което може да се преглежда единствено като обмислен провокативен ход против националната сигурност на Русия.

Новите членове ще удвоят сухопътната граница на НАТО с Русия и ще усилят към този момент разрастващото се наличие на нуклеарния алианс в Арктическия район.

Москва предизвести против такова разширение на НАТО като безсмислено дестабилизиране на стратегическия баланс. Фактът, че блокът върви напред с разширението, приказва за неразумно занемаряване на напъните за намиране на взаимна сигурност и поддържане на интернационалния мир.

Срещата на върха на НАТО тази седмица също сподели ясно, че водената от Съединени американски щати военна ос възприема военна позиция против Китай. Защо другояче атлантическа организация би поканила да участват за първи път четири тихоокеански народи, които от ден на ден повтарят американската антикитайска изразителност?

Лидери от Австралия, Нова Зеландия, Япония и Южна Корея бяха в Мадрид, с цел да образуват по този начин наречената „ Азиатско-тихоокеанска четворка “ (AP4). Както при водения от Съединени американски щати Четиристранен разговор за сигурност, или Четворка, и пакта AUKUS, Тихият океан се трансформира в бойна зона на НАТО, ориентирана против Китай, съвсем по същия метод, по който Атлантическият океан е доминиран от враждебността на НАТО към Русия.

В последна сметка Съединените щати и техните имперски ползи са тези, които се обслужват и дават насоки. Това е, което в действителност се има поради с неразбираемото и видимо доброкачествено проклинание на „ нашите полезности и ползи “.

Тази кулминационна точка през 2022 година е напълно в сходство с историческата роля на НАТО. Организацията е основана е във Вашингтон през 1949 година като нападателен инструмент за експанзия на Съединени американски щати против Съветския съюз.

Идеологията на нулевата сума на американския империализъм по нужда се основава на надмощие и владичество. Другите народи са или васали, или врагове. Един многополюсен свят на взаимно партньорство е анатема. Наистина, самата идея на Обединените народи е анатема. Светът би трябвало да бъде разграничен на „ съдружници и врагове “, с цел да може милитаристкият капитализъм на Съединени американски щати да оцелее.

Когато предходната Студена война със Съветския съюз завърши през 1991 година от политическия и стопански колапс на Съветския съюз, първичната еуфория от хипотетичната американска победа бързо се разсея.

Авторът и коментатор Джон Рейчъл изследва по какъв начин замаяните приказки за завършек на милитаризма и несъразмерните военни разноски и упованието за голям, трансформиращ „ дял на мира “ бяха прекомерно грубо загърбени. Защо?

Защото американските управници и техните васали от НАТО схванаха, че без милитаризъм и война играта е свършена за техния корпоративен буржоазен рекет.

Тогава се появи доктрината Улфовиц и „ господството на целия набор “, посредством които Съединените щати и техните европейски прислужници безусловно оповестиха война на планетата, с цел да държат в ъгъла естествените запаси и да държат възприеманите конкурентни сили под надзор. Възраждащата се Русия и възходящият Китай няма да бъдат толерирани като спънки пред американските хегемонистични упоритости.

През последните 30 години след края на Първата студена война не е имало нищо друго с изключение на оргия на подстрекаване към войната на Съединени американски щати и НАТО, в която по-слабите народи една след друга са били унищожавани от водения от Америка милитаризъм. Международното право и правата на индивида бяха изкормени и опустошени от воден от Вашингтон блицкриг на планетата.

Принципни хора като Джулиан Асандж, които разкриха такава престъпност, са били преследвани и измъчвани. Свободата на словото и същинското без значение сериозно мислене са унизени и убивани.

С необикновено двуличие, надменност и илюзия президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и други съучастници в НАТО възхваляват правилата на демокрацията, учреден на правила ред и интернационално право. Когато истината е, че Съединените щати и техните лакеи от НАТО са врагове на международния мир.

Мартин Лутър Кинг направи сходно наблюдаване преди близо 60 години. Впоследствие той беше погубен от страната за национална сигурност на Съединени американски щати. Вашингтон и неговите западни или тихоокеански съучастници са най-голямата опасност за всичко, което сякаш, цинично, ценят.

Съединените щати и тяхната тайфа империалистически лакеи в НАТО копнеят за нова студена война през последните три десетилетия.

Когато Руската федерация под управлението на президента Владимир Путин оспори едностранчивостта на американската нация-измамник и нейните сатрапи с неговата забележителна тирада в Мюнхен през 2007 година, те го маркираха като зложелател.

Военната интервенция на Русия през 2015 година, с цел да помогне на Сирия, атакувана от Съединени американски щати и НАТО в загадка война за промяна на режима, докара до вакханалията на водения от Америка империалистически гангстеризъм. Този епизод в допълнение маркира Русия като зложелател, с който би трябвало Западът да се бори.

Държавният прелом на Вашингтон и НАТО в Украйна през 2014 година беше друго преломно събитие. Това беше де факто разширение на НАТО чак до границите на Русия с нацистко острие. Можеше ли да е по-провокативно?

Но Москва начерта алената линия. Въпреки многократните апели за дипломатическо разрешаване на Украйна и разширението на НАТО, Русия беше принудена да предприеме „ механически военни ограничения “, като обезврежда опасността, представлявана от режима в Киев.

Китай също самоуверено показва, че не желае да подчини своята самостоятелност на имперските заповеди на Вашингтон. Ето за какво Вашингтон капризно изоставя своята половинвековна политика за един Китай със скритата цел да антагонизира Пекин.

Провокацията към Русия под формата на въоръжена от НАТО Украйна е същата монета като провокацията към Китай с въоръжен от Съединени американски щати Тайван и възходящо обграждане, обвързвано с НАТО в Азиатско-Тихоокеанския район.

Явно и без въобще да се прибягва до хипербола, може да се каже, че срещата на върха на НАТО тази седмица беше равносилна на конференция за обмисляне на война. Водената от Съединени американски щати ос сътвори нова световна студена война.

Това единствено по себе си е неоправдателно. В свят, обзет от пандемия, заболявания, екологична деградация, беднотия, апетит и безработица, капиталистическите сили насочват милиарди във военни машини и разпалват тресчица за борба, учредена на втълпяване на боязън, уплаха и демонизация.

Манталитетът им е пъклен. Воденият от Съединени американски щати империализъм сътвори огромна част от актуалните рецесии в света, в това число нова студена война.

Въпреки това светът се промени фрапантно от основаването на НАТО преди 73 години или даже от края на последната Студена война преди към три десетилетия. Наистина съществува ужасна заплаха от пагубна гореща война.

Съществува обаче и добре пристигнала заплаха НАТО да изкопае личния си гроб от своите незаконни действия и плачевни несъгласия. Русия и Китай, като се държат твърдо, може да са задоволителни, с цел да тласнат оста на Съединени американски щати в гроба, който заслужава.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР