Русия е в правото си да наложи ограничения върху дейността

...
Русия е в правото си да наложи ограничения върху дейността
Коментари Харесай

Москва предупреди, че може да наложи ограничения на американските медии в Русия

Русия е в правото си да наложи ограничавания върху активността на американски медийни организации в страната в отговор на американския напън върху подкрепяна от Кремъл телевизия, съобщи говорителка на съветското външно министерство, представена от Ройтерс.

Руски представители упрекнаха Вашингтон, че упражнява непростим напън върху активността на телевизия Ар Ти (бивша "Раша тудей ") в Съединени американски щати. Финансираната от Кремъл телевизия е упреквана от някои във Вашингтон, че се меси във американски вътрешнополитически въпроси - нещо, което тя отхвърля.

Говорителката на съветското министерство Мария Захарова съобщи, че Съединени американски щати употребяват цялата си власт да нападат активността на съветския ефирен канал в Съединени американски щати и Москва има право да отвърне.

"Никога не сме употребявали съветското право във връзка с непознати репортери като инструмент за напън или цензура, или някакъв тип политическо въздействие, в никакъв случай. Това обаче и характерен случай ", сподели Захарова в изявление за съветската телевизия Ен Те Ве. Тя се базира на закон от 1991 година, съгласно който, в случай че съветска медийна работа е подложена на рестрикции в непозната страна, Москва има право да наложи пропорционални ограничавания на медийни служби на съответната страна в Русия.

Захарова не назова съответни американски медии, само че означи, че за съветското държавно управление е без значение дали тези медии са финансирани от страната или са частни, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР