Русия е увеличила дебита при подаването на природен газ към

...
Русия е увеличила дебита при подаването на природен газ към
Коментари Харесай

Русия увеличи дебита на газ за Европа, доставяни през Полша и Украйна

Русия е нараснала дебита при подаването на природен газ към Европа през Полша, Беларус и Украйна, което съгласно наблюдаващи ще докара до понижаване на цените на синьото гориво. В поддръжка на тези упования пристигна известие, предадено от Ройтерс, че цената на газа в Нидерландия е спаднала през днешния ден с съвсем 9 %.

Газовите доставки и цената на синьото гориво се отразяват и на повишаването на електрическата енергия в Европа тази есен.
 Бизнесът желае смяна в цените на газа за ноември Бизнесът желае смяна в цените на газа за ноември
Българската промишленост е твърдо срещу сериозното повишаване на естествения газ за промишлените предприятия и желае преразглеждане на...

Ниският газов транспорт към Европа предходната седмица докара до за промишлеността и потребителите. Но след заповед на съветския президент Владимир Путин да се усилят доставките за Европа, резервоарите в европейските страни започнаха да се пълнят, написа Ройтерс.

Това е свалило цените в района, макар че, с цел да има забележителен спад, Москва ще би трябвало да направи повече, пишат анализатори.

На полската граница газовият дебит е на най-високото си равнище за последните няколко седмици, само че все пак остава доста под количествата от септември.

Ройтерс цитира данни, съгласно които равнищата в хранилищата за газ са на 75 % от потенциала, спрямо 93 на 100 преди година. Очаква се обаче Русия да усили износа си на газ към Европа, откакто е приключено запълването на вътрешните складове.
 Решено: Газът поевтинява Решено: Газът поевтинява
Природният газ ще поевтинее с над 33% от 1 ноември, заяви на брифинг общественият министър Гълъб Донев. Поевтиняването става на фона на...

Въпреки това в Европа през зимата. За Москва би било най-добре да изнася газ през към този момент приключения газопровод " Северен поток 2 ", с което ще избегне високите директни такси през Украйна.

" Северен поток 2 " обаче към момента изчаква регулаторно утвърждение от Германия и Европейския съюз, което се чака да се проточи най-малко до началото на идната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР