Русия е изпълнила първия договор за доставка на системите за

...
Русия е изпълнила първия договор за доставка на системите за
Коментари Харесай

Русия чака решението на Турция за втората сделка със С-400

Русия е изпълнила първия контракт за доставка на системите за противовъздушна защита С-400 на Турция и втора договорка ще зависи от решението на Анкара. Това сподели на брифинг през днешния ден ръководителят на държавната корпорация Ростех Сергей Чемезов.

Според него първият контракт за С-400 с Турция е изпълнен напълно, всички съставни елементи на системите са доставени в Турция и Русия е получила цялостно заплащане. " Топката към този момент е в ръцете на Турция, ние чакаме нашите сътрудници да вземат решения. " Россоборон износ " поддържа контакт с Турция, текат полемики за бъдещо съдействие. Обсъждаме и опциите за произвеждане на съставни елементи там ", сподели Чемезов.

Той уточни, че системите С-400 включват комплицирани технологии и е невероятно да стартираме да ги произвеждаме от нулата. В същото време има вероятности за руско-турско отбранително съдействие в други области. " Това беше неповторима договорка, защото беше подписана със страна от НАТО. Ние водим договаряния с нашите турски сътрудници и за друго съоръжение, вероятностите са налице ", означи изпълнителният шеф на Ростех.

Москва подписа контракт с Анкара за доставката на системите С-400 през 2017 година Турция стана първата страна от НАТО, която закупи тези системи от Русия, предизвиквайки отрицателна реакция от Съединени американски щати и НАТО като цяло. По-конкретно Вашингтон съобщи, че „ решението на Турция да закупи съветски системи за противовъздушна защита С-400 прави невероятно продължаването на присъединяване ѝ в плана на най-нов клас изтребители F-35 ". Съединени американски щати също заплашват да наложат наказания на Турция поради закупуването на съветски системи.

От Москва напомнят, че S-400 Триумф е най-модерната зенитна ракетна система с огромен обхват на деяние, въведена в употреба през 2007 година Проектирана е да унищожава самолети, крилати и балистични ракети, в това число междинен обхват такива и могат да се употребяват и против наземни цели. Системата S-400 може да нападна цели на разстояние от 400 км и на височина до 35 км

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР