Русия е атакувала тази нощ с ракети Калибър и Кинжал

...
Русия е атакувала тази нощ с ракети Калибър и Кинжал
Коментари Харесай

Калибър и Кинжал сразиха база за гориво. Москва и Киев отново се захапаха

Русия е атакувала тази нощ с ракети " Калибър " и " Кинжал " огромна база за горивно-смазочни материали в украинската Миколайвска област, заяви през днешния ден представителят на съветското военно министерство ген. Игор Конашенков, представен от ТАСС.

По думите му крилатите ракети " Калибър " са били изстреляни от акваторията на Каспийско море, а хиперзвуковите " Кинжал " - от въздушното пространство на Кримския полуостров.

" Базата, която е доставяла гориво за украинските сили в Южна Украйна, бе унищожена ", съобщи генералът.

Стартирала от водите на Черно море съветска ракета " Калибър " е поразила и завод на цех за ремонт на бронирани машини в украинския Нижински регион, добави Конашенков.

През миналата нощ съветската оперативно-тактическа и армейска авиация е поразила 62 военни обекта в Украйна, сподели още представителят на военното министерство в Москва.

Русия употребява за повторно в Украйна хиперзвуковата ракета " Кинжал " откакто към този момент удари боеприпас в украинската Ивано-Франкивска област.

Въздушните сирени прозвучаха в 7 сутринта в неделя в разнообразни елементи на Украйна. Според локалните медии, измежду тях са столицата Киев, Суми, Николаев, Полтава, Харков, Черкаси, Одеса и Запорожиестолицата Киев, Суми, Николаев, Полтава, Харков, Черкаси, Одеса и Запорожие.

Русия ускори военния напън над Мариупол, а Москва и Киев си насочиха за следващ път взаимни обвинявания.

Кремъл вини Киев, че възнамерява офанзива под подправен байрак против дипломатически обекти в Лвов, само че изказванието им не е подкрепено от с доказателства.

Украйна неведнъж упреква Русия в разпространение на дезинформация за хипотетични провокации, с цел да оправдава личните си офанзиви.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР