Руси Чернев напуска професията и влиза в политиката. Васко Вълчев

...
Руси Чернев напуска професията и влиза в политиката. Васко Вълчев
Коментари Харесай

Главният редактор на най-влиятелната медия в Пловдив се кандидатира за кмет

Руси Чернев напуща специалността и влиза в политиката. Васко Вълчев е новият основен редактор на медията.

Дългогодишният публицист и журналист Руси Чернев, различим и като държавник с дейна гражданска позиция в Пловдив, ще се яви на локалните избори като претендент за кмет, оповести самият той пред Флагман.бг. През последните 10 години той бе основен редактор на медийната група " Марица " - най-голямото средство за всеобщо осведомление в района. 

Васко Вълчев е новият основен редактор на „ Марица ”. Той поема щафетата от Руси Чернев, който напуща специалността и влиза в политиката.  Васко Вълчев е одобрено име в публицистиката. Завършил е българска лингвистика в ПУ „ Паисий Хилендарски ”, бил е основен редактор на вестниците „ Стандарт Пловдив ” и „ Глас Пловдив ” и зам. основен редактор на „ Стандарт ”. Негов заместител в „ Марица ” остава Костадин Аршинков. 

Руси Чернев ръководи наличието на „ Марица ” в продължение на 10 години. „ Решението не пристигна елементарно. То не е плод на страст, а на дълго премисляне. Благодаря на хилядите читатели на „ Марица ” за доверието и на целия екип, който ме поддържаше от самото начало. Поемам по нов път в живота. Ще посветя напъните и уменията си в идващите месеци и години напълно на Пловдив. За страдание, след 10 години като коментатор и анализатор на процесите в града разбрах, че смяната в управническия модел, която всички чакаме, не може да се случи с други средства, с изключение на с инструментите на политиката. А в Пловдив те все по този начин не попадат в добри  ръце ", сподели Руси Чернев на разлъка с сътрудниците си. И разкри, че ще взе участие на локалните избори идващия месец. 

  " Марица " е основан през 1878 година с концепцията да има национално значение, което в действителност се случва. Сега медията още веднъж е в тази лидерска роля, нареждайки се непрекъснато в топ 5 на най-четените национални медии с помощта на своя уебсайт. Амбицията на екипа е да продължи да отстоява мощните си позиции, тъй като имаме доста съществено преимущество пред нароилите се уеб сайтове, залагащи на copypaste.   И това са опитните и надарени пера, които могат да извадят вести и да предложат авторски изявленията и разбори. Другата ни значима цел е да бъдем потребни на обществото с акции и начинания ", съобщи новият основен редактор Васко Вълчев. Той пожела на Руси Чернев да върви по стъпките на основателя на " Марица " Христо Г. Данов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР