Русенският митрополит Наум призова българския Патриарх и Софийски митрополит Неофит

...
Русенският митрополит Наум призова българския Патриарх и Софийски митрополит Неофит
Коментари Харесай

Русенският митрополит Наум: Руската църква в София е българска!

Русенският митрополит Наум прикани българския Патриарх и Софийски митрополит Неофит да се разпореди храмът " Свети Николай Мирликийски " в София, прочут още като Руската черква, да бъде отворен като се възстановят и богослуженията в него.
В мнение, оповестено в профила си в обществената мрежа Фейсбук, Наум назовава неприемливо " заключването на храма от странични лица ", откакто ДАНС подреди експулсирането на трима свещеници – един руснак и двама беларуси, които са част от подворието на Руската православна черква в София.

През последните години българските свещеници-ефимерии по неразбираеми за нас аргументи бяха поредно отстранени от този храм, което кардинално е неуместно, заради събитието че функционалностите му имат единствено и само внушителен темперамент. И надлежно, неговата материална благосъстоятелност не може да бъде считана за съветска, поради изброеното нагоре, както и БПЦ не може да претендира, че храмът-подворие в Москва, е българска благосъстоятелност, защото статутът на двете подвория е взаимен, се споделя в позицията на митрополит Наум.

“Руската черква в София “Свети Николай Мирликийски Чудотворец “ на този стадий ще приключи своята активност, по-нататъшната ѝ орис ще бъде решена от Руската православна черква ”, гласи известие на Facebook страницата на съветското посолство у нас.

Днес пред църквата има проведена демонстрация на съперници на експулсирането на свещениците.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР