Русе. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и народните

...
Русе. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и народните
Коментари Харесай

Министърът на образованието Красимир Вълчев и народни представители от ГЕРБ посетиха Русе и Ветово

Русе. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и народните представители от ГЕРБ-Русе посетиха общините Русе и Ветово. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
В 09.00 часа министърът посети фабрика на „ Каолин “ в град Ветово, с цел да се запознае с практическото приложение на дуалното обучение.
Дуалното обучение е от двустранен интерес, тъй като то дава както опция на учениците за придобиване на специалност, а от друга – на бизнеса за застраховане от най-ранен стадий с квалифициране и качествени фрагменти. Същевременно по този метод се подсигурява районното развиване и вложения посредством запазването на човешките запаси по места. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при посещаване на едно от най-големите преработвателни предприятия в страната в област Русе. В него се образоват 60 възпитаници в дуална форма на образование. За идната нова образователна година се чака двукратно нарастване на учениците в тази форма. Образователният министър акцентира, че стремежът на системата е да подсигурява понижаване на отпадането на възпитаници и в тази посока са ориентирани и спомагателни стратегии от страна на МОН.
По време на срещата Пламен Нунев посочи нуждата локалната власт и законодателната да взаимодействат интензивно с оглед решение на проблемите във всяко обитаемо място. Той даде образец с Община Бяла, където кметът Димитър Славов от близо година се включва с отговори на настоящи въпроси, в това число за образованието, в часове в общинските образователни заведения. Трябва да вървим всички дружно в една посока, акцентира депутатът.
В 11.00 часа министър Вълчев и депутатите дружно с кмета на Община Русе Пламен Стоилов и неговият екип откриха обновената постройка на ЦДГ „ Пинокио 2 “, намираща се на ул. „ Димчо Дебелянов “ №78. Така завърши стадий от осъществяването на план „ Ремонт на пет общински образователни заведения в град Русе, в това число прилежащите им дворни пространства “, сбъднат с европейско финансиране.
Предизвикателство е включването и задържането на децата и учениците още от най-ранна възраст, сподели министър Вълчев в Русе по време на откриването на актуализирана с европейски средства детска градина за 94 деца в града. Министърът означи, че точно ранното обгръщане на децата подсигурява триумфа на по-нататъшното образование и акцентира значимостта му също и за построяването и запазването на националната принадлежност измежду децата. Същевременно Красимир Вълчев, който ден по-рано откри и друга актуализирана детска градина в с.Дряновец в област Русе, обърна внимание, че потреблението на сходни средства за поправки и саниране не би било допустимо без европейската взаимност.
Красимир Вълчев сподели още, че без значение от подобренията и ремонтите на учебна инфраструктура - от първостепенна значимост ще остане ролята на учителя. Според министъра това е една от дребното специалности, която ще остане незасегната от настъпващите промени на цифровото бъдеще. Най-вероятно и отсега нататък учителите ще са тези, които ще образоват хора, само че и роботи, а не противоположното.
В ранния следобяд бе осъществен обзор на ремонтните действия в СУ „ Христо Ботев “, които се правят в границите на същия план.
Депутатите и министърът наградиха вицеевропейският първенец по повдигане на тежести от ТСК „ Русе “ Ангел Русев, който преди седмица завоюва сребърен орден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР