Руптли разпространи видео, снимано над пустия град Припят с дрон

...
Руптли разпространи видео, снимано над пустия град Припят с дрон
Коментари Харесай

Вижте как изглежда Припят 33 години след трагедията Чернобил

Руптли популяризира видео, снимано над пустия град Припят с дрон в събота. Кадрите демонстрират изоставени къщи и паркове, както и взривилия се реактор на атомната централа " Чернобил " през 1986 година

Чернобилската повреда се приема за най-тежката повреда в историята на нуклеарната енергетика, като наред с повредата на АЕЦ Фукушима I от 2011 година тя е едното от 2-те събития от равнище 7 по Международната канара за нуклеарни събития.

Аварията провокира облак от радиоактивни боклуци, който минава над елементи от Съюз на съветските социалистически републики, Източна Европа и Скандинавия. Обширни региони в днешните Украйна, Беларус и Русия са нечисти, а към 200 хиляди души са евакуирани от родните си места. Близо 60% от радиоактивните боклуци падат на територията на Беларус.

Инцидентът повдига въпроса за сигурността на руската нуклеарна енергетика, като за известно време забавя развиването ѝ. Съюз на съветските социалистически републики, а след разпадането му – Русия, Украйна и Беларус понасят обилни разноски за обеззаразяване и опазване на здравето, в резултат на чернобилската повреда.

Напоследък още веднъж се заприказва за случая около сериала на HBO " Чернобил ", който изпревари " Игра на тронове " по рейтинг в IMDB.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР