Румяна Христова събира малки пакетчета със захар от 1994 година.

...
Румяна Христова събира малки пакетчета със захар от 1994 година.
Коментари Харесай

Българка шокира с хоби за Гинес - притежава най-голямата в света колекция от... СНИМКИ

Румяна Христова събира дребни пакетчета със захар от 1994 година. Стартът на колекционерското занятие е почнало още в ученическите й години в Клисура, написа

„ В междучасията пиехме кафе. Аз не консумирах захар. Всяко захарче го събирах в една кутия и в един миг се оказа че се е събрало много солидно количество, съвсем цяла колекция”, споделя 41-годишната Румяна.

Най-интересните захарчета в сбирката на Румяна са от Италия и Испания.





„ Най-малките са 2,5 грама, най-големите 10 грама - най-цветни, най-пъстри. Има цели серии със забележителности, тематика пеперуди, тематика коли, тематика влакове, на разнообразни тематики”, споделя още тя.

Всички близки и другари на Румяна са й носили захарчета от всички кътчета на света. На някои от тях има облиците на всички президенти на Америка.



„ Голяма част от сбирката си дължа на починалия военачалник -майор Нейко Ненов, който бе пълководец на Сухопътни войски. Много оценям това тъй като колкото и задължения да имаше, където и да ходеше в никакъв случай не забравяше да донесе захарчета.”, споделя дамата с забавно занимание.

Благодарение на обществените мрежи Румяна към този момент комуникира със 150 колекционери в целия свят. С някои от тях към този момент са си разменили захарчета. Наскоро тя е украсила коледната елха с част от сбирката си, а преди няколко години е изработили рокля. А фантазията й е един ден да влезе в книгата за върхове на Гинес и да бъде създател на музей на захарта в България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР