Румен Радев прие в президентството Кирил Петков и Асен Василев

...
Румен Радев прие в президентството Кирил Петков и Асен Василев
Коментари Харесай

Петков и Радев си честитиха победите, ПП обеща кабинет в най-кратък срок

Румен Радев одобри в президентството Кирил Петков и Асен Василев от Политическа партия при започване на двата дни договаряния с парламентарно показаните партии.

„ Убеден съм, че осъзнавате каква голяма отговорност ляга върху вас “, сподели той като ги поздрави за успеха на парламентарните избори и акцентира удоволствието си, че ги приема.

„ Тази година организирахме три избора за Народно заседание. В резултат и трите пъти връчвам първия управнически мандат на разнообразни представители на парламентарните групи. Това е значимо предизвестие, че доверието на българските жители не се дава безплатно и би трябвало да се отстоява непрестанно “, сподели Радев.

„ Двете служебни държавни управления стабилизираха страната, демонстрираха, че може да има взаимоотношение сред хора с разнообразни политически възгледи “, похвали ги Радев.

Той увери, че президентската институция е отворена за разговор с бъдещото ръководство в границите на компетенциите си.

„ Това, което се случи в изборната нощ - както при нас, по този начин и при вас, носи голяма отговорност. Осъзнаваме, че е безусловно необходимо да има постоянно държавно управление, което да взема решение незабавните проблеми. Правителство с цялостен мандат и работещ парламент “, стартира Кирил Петков. Той също поздрави Радев за изборната победа.

„ Ние сме взели таи отговорност драговолно и в най-близко време ще ви представим кабинет от коалиция от 4 партии.

В среднощ беше завършена работата по съдружното съглашение, реализирано след диалозите в 18-те експертни групи, и то бе изпратено на всичките ни сътрудници. Избрахме правилото на пропорция, тъй като е значимо за нас всеки от сътрудниците в обединението да се усеща пълновръстен и равнопоставен “.

На диалозите имахме над 90% общи политики и осъзнахме, че без значение дали имаме лява или дясна идеология - проблемите са толкоз наболели, че идеологията остава на един по-късен миг. България има потребност от автомагистрали, цялостни язовири.

В най-кратки периоди да дойдем при вас с подготвеност за мандат “, заключи Петков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР