Румен Радев, подвластен на своите лични емоции и амбиции, взе

...
Румен Радев, подвластен на своите лични емоции и амбиции, взе
Коментари Харесай

Симеонов разкри кошмарен сценарий за изборите, подготвен от Радев

Румен Радев, зависим на своите персонални страсти и упоритости, взе неверно решение по отношение на изборите. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на Българска национална телевизия.

"На консултациите президентът играеше оперетата на самозначим и значим. За какво бяха тези съвещания?! Смисълът бе Радев да се демонстрира всеки ден по малкия екран ", сподели още той.

"Нашите избори са предопределени единствено от най-твърдите ядра главно на две партии. Изборите през юли месец във Франция доведоха до урните 35% гласоподаватели, в Румъния гласоподаваха 33%. В България може да отидат 23%, че и по-малко. Случаят с съществуването на епидемията ще изплаши хората ", съобщи вицепремиерът.

"Това, което трябваше да се направи, трябваше да е сторено от президента, който още веднъж не съумя да излезе от дребнавостта си и желанието си за реванш. Трябваше изборите да са по-далеч. Ако бяха на 28 май, щеше да има два фактора, които да повлияят позитивно на избирателността: по-голям брой имунизирани и преболедували, както и по-топло време ", сподели той.

"Има съществени пропуски при компенсациите, само че това е работа на обособените министерства, министри и управления - да вземат ограничения, тъй че средствата да стигнат оптимално бързо както става в други страни ", посочи Симеонов.

Запитан дали министерствата си правят работата добре, той отвърна: "Самият факт, че има забавяне на заплащания, значи, че не си я правят добре несъмнено ". Симеонов посочи, че става дума за Министерство на стопанската система, Социалното министерство и Министерството на финансите, обвързвано с последните ограничения - възобновяване от Национална агенция за приходите на 10 или 20 %.

Вицепремиерът добави, че, въпреки да няма подобен взор над нещата, както преди, той вижда и огромен плюс - бързата реакция.

"На няколко пъти имаше разминаване на позицията на щаба и на ограниченията, които се вземаха. Ясно е, че те бяха взети или невзети под въздействие на политическото управление. Има го това въздействие и го има на всички места, само че дано не се фокусираме върху пропуските, тъй като имаме работа с нова обстановка, за която нямаме логаритъм ", добави той.

"Значително по-напреднали страни позволиха доста по-сериозни неточности от нас. Виждате по какъв начин се движи пандемията в Италия, Франция... ", посочи Симеонов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР