Румен Радев е настоял пред дъщеря си Дарина да се

...
Румен Радев е настоял пред дъщеря си Дарина да се
Коментари Харесай

Президентът бесен! Забрани на дъщеря си да участва в новия филм на Максим Генчев

Румен Радев е настоял пред щерка си Дарина да се откаже от ролята си в новия филм на Максим Генчев, отдаден на цар Иван Александър, чиито фотоси ще стартират напролет. Ядосан от развихрилия се скандал около последната лента на Генчев " Ботев ", който се трансферира и върху бъдещия му план с присъединяване на президентската дъщеря, Радев е посъветвал Дарина да се отдръпна непринудено и да избегне повече всевъзможни офанзиви против себе си и против фамилията си.

През последните седмици амбициозният и абсурден режисьор на няколко пъти заяви обществено, че е избрал красивата и надарена третокурсничка от НАТФИЗ за ролята на младата и красива Сара, която пленява сърцето на цар Иван Александър и българският държател я взима за втора брачна половинка, изоставяйки към този момент остаряващата Теодора. По думите на самия Генчев фотосите на лентата стартират през април, а по проект най-късно през януари 2024-а филмът " 1349 лето Господне " би трябвало да бъде по кината, написа
Дарина Радева евентуално ще откаже ролята на Сара в новия филм на Максим Генчев

Досега наследничката на президента се е изявявала само на театралната сцена на академията. Самият Генчев, който и политически поддържа през годините Румен Радев, засипа с хвалби щерка му: " Дарина е подарък за българското кино от класата на Коканова. Гласът й е водопад в пустинята, страстта й е чиста и дълбока, лицето й е за четката на Рафаело ".

В лентата на Генчев студентката от класа на артиста доцент Пенко Господинов ще играе държанка, а по-късно и брачна половинка на цар Иван Александър, в чиято роля ще се превъплъти артистът Ники Илиев. Филмът е спечелил конкурс по време на постоянна сесия за филмопроизводство в Българска национална телевизия. Обществената телевизия отпуска 285 000 дотация за плана.

Сюжетът е по пиесата на Иван Вазов „ Към бездна “. За нейното основаване писателят се основава на повестта си „ Иван Александър “, вземайки историческия факт за женитбата на цар Иван Александър с еврейката Сара, което води до поредност от пагубни последици за страната.

В ролята на кралица Теодора – брачната половинка на царя, ще влезе младата актриса Неда Спасова, която стана звезда от сериалите „ Откраднат живот “, където играеше здравна сестра Кая Райкова, и с ролята си на полицайката Елена Давидова в кримката „ Братя “.

Според Генчев дъщерята на Румен Радев се появила на кастинга точно за ролята на любовницата Сара – еврейка по генезис. Дарина Радева била безусловно готова за кастинга и бързо впечатлила Генчев и екипа му, които без съмнение я избрали за ролята.

По време на чуването оня ден в комисията по просвета и медии обаче генералният шеф Емил Кошлуков опроверга режисьора, като съобщи, че като продуцент представител на Българска национална телевизия участва на кастингите за артисти за " 1349 лето Господне " и те ще се проведат през март-април.
Емил Кошлуков разгласи, че Българска национална телевизия е отпуснала пари за кино лентата на Генчев за цар Иван Александър преди да се провеждани кастинги за артисти

Той в детайли обясни на соцлидерката Корнелия Нинова, която го засипа с остри рецензии и нападна грозно президента посредством щерка му, какъв е механизмът за разпределяне на пари за български филми и сериали.

Кошлуков посочи, че планът се утвърждава първо на база сюжет и режисьорска експликация, надалеч преди да е ясно какъв ще бъде актьорският състав. Поради тази причина и в Българска национална телевизия не са знаели, че Максим Генчев е имал желание да предложения дъщерята на президента Дарина Радева за основна роля.

След като се утвърди планът се показва окончателния вид на сюжета, придружени от продуцентски бележки и едвам по-късно идват предложенията за актьорски състав.

По време на чуването водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова насочи остри въпроси към Кошлуков и го попита правилно ли е, че Българска национална телевизия финансира филм с дъщерята на президента, а той й отговори: " Питате ме дали президентската щерка взе участие във филм на Българска национална телевизия. Да, взе участие във кино лентата, тъй като брачната половинка на президента умря, една от дъщерите също, умря и самият президент и остана единствено Станка Желева ".
Корнелия Нинова грозно нападна президента посредством щерка му

В случая шефът на публичната медия засяга документален филм за първия демократично определен президент на България след 1989 година доктор Желю Желев, само че по този метод с тънка подигравка той отговори на Нинова и я посъветва да не има вяра на неистини, изписани в жълтите медии, а да ревизира обстоятелствата. " Не познавам дъщерята на господин Радев, би трябвало да взема да видя това момиче ", сподели шеговито Емил Кошлуков.

В отговор соцлидерката изиска Сметната палата да направи одит на Българска национална телевизия, като бе подкрепена от Тома Биков от ГЕРБ.

По време на дебата в комисията по просвета водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, както и други депутати приканиха околните на политиците да не бъдат вкарвани в политически спор. " Децата на политиците не трябва да бъдат закачани. Дори мафията не протяга ръка на дамите и децата ", настоя Костадинов.

Президентската щерка бе предпазена даже и от политици от ГЕРБ. Всъщност Румен Радев бил най-гневен на Нинова, която единствена го нападна, употребявайки щерка му. В обществените мрежи артисти и политици опазиха Дарина Радева и обявиха, че тя има право на своя лична кариера и 22-годишното момиче не би трябвало да става жертва на политическите упоритости, възходи и неточности на татко си.
Румен Радев постоянно участва на студентски спектакли на щерка и върви с нея на спектакъл

Дарина Радева е родена на 8 май 2001 година, а нейна майка е някогашната брачна половинка на Румен Радев - Гинка Кесякова. Родителите ѝ се развеждат през 2014 година, а две години по-късно Радев се дами за сегашната си брачна половинка Десислава.

След като приключва учебно заведение през 2020 година, дъщерята на президента стартира образованието си в класа на доцент Пенко Господинов през същата година, като ѝ следва да се дипломира през 2024 година Докато бе гимназистка, тя играеше в учебната натрупа „ Ле Страпонтен “ на столичното 35 СЕУ „ Добри Войников “. Заедно със съучениците ѝ репетираха главно на френски език и участваха в редица интернационалните фестивали и състезания, откъдето се прибираха с оценки и награди.

След като приключи междинното си обучение през 2020 година, Дарина кандидатства в НАТФИЗ и бе измежду първите признати в компетентност „ Актьорско за трагичен спектакъл “. В фамилията ѝ няма други, които да се занимават с изкуство, само че тя от дете мечтаела за огромната сцена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР