Румънският футболен деятел Корнел Дину нажежи обстановката с книгата си

...
Румънският футболен деятел Корнел Дину нажежи обстановката с книгата си
Коментари Харесай

Румънци искали да купят Пеневата чета за $500 000

Румънският футболен активист Корнел Дину нажежи ситуацията с книгата си " Мистериите на Господина " - автобиографичен роман на футболния експерт, оповестява sportal.com. Дину върна лентата към началото на 90-те години, когато от федерацията на Румъния пробвали да подкупят българските национали.

Както е известно, на 20 ноемрври 1991 година България приема Румъния в финален мач от квалификационната акция за Евро`92. Северните ни съседи се нуждаят от триумф с два гола, който ще ги прати на финалите в Швеция за сметка на Шотландия. На този декор тимът на Димитър Пенев не играе за нищо и слуховете за " полягане " валят отвред.  

Според Дину румънците приготвили $500 000, които да отидат по джобовете на нашите. Христо Стоичков и останалите българите обаче отказали да вземат подкупа и играли почтено. Двубоят приключва 1:1 и Румъния се разминава с Европейското състезание. Джика Хаджи пропуща дузпа, избавена от българския капитан Борислав Михайлов. Впрочем, това е единственият шампионат, пропуснат от Хаджи и компания сред 1990 и 2000 година.
 

След мача Любослав Пенев демонстрира демонстративно кутия от маратонки пред репортерите, с цел да им натрие носа поради слуховете за спогодба. В кутията вместо долари са корите на Любо. В предаването " Маратон " пък са показани неотворените бутилки с шампанско, които румънците са приготвили авансово в съблекалнята. Румънският вратар Силвиу Лунг налита на пердах на нашите в тунела на стадион " Васил Левски ".

" Президентът на Румънската футболна федерация Мирча Санду изиска помощта на един човек - Дан Албан за интервенция " София ". Той отиде в България при започване на ноември дружно с Джовани Бекали, който познаваше доста добре тъмните среди на юг от р. Дунав. Те реализираха контакт с българите. Беше ми казано, че са събрани към 250 000 $ от разнообразни президенти от румънски клубове, с цел да се финансира " договорката ". Аз си припомням, че може би сумата беше към 500 000 $, само че няма значение. Парите бяха събрани в едно дипломатическо куфарче и с него Дан и Джовани се насочиха към София да предложат подкупа. Но очевидно е, че нищо не е станало предвид на резултата ", разкрива Корнел Дину, който тогава работи във федерацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР