Румънските джебчии са известни с ловките си кражби през летния

...
Румънските джебчии са известни с ловките си кражби през летния
Коментари Харесай

Внимание! Румънски джебчии и обирджии дебнат по Черноморието

Румънските джебчии са известни с ловките си обири през летния сезон в огромните курортни комплекси по морето. Оказва се, че част от тях са останали на територията на област Бургас и след края на сезона и правят кражби. Само за часове крадците от северната ни съседка обрали възрастен мъж и търговски обект в морския град. Били арестувани откакто пробвали да избягат от полицията, предава. 

Крадците от Румъния единствено за часове създали два удара- обрали 92 годишен мъж пред входа на жилищния блок, в който живее. Откраднали и дневния оборот на магазин за плодове и зеленчуци. При ареста им полицията открила, че с тях пътува и дете, а в колата им са открити телефонни апарати, които при инспекция става известно са дело на други престъпни закононарушения.  Арестуваните върнали парите и по тази причина били освободени под парична гаранция от 300 лева

В ранния следобяд в събота, обиграните крадци от Румъния-мъж и жена на възраст към 35 години, си набелязали първо магазин за плод и зарзават.

" Някакъв клиент помолил за по-голямо количество пипер. И сестра ми излиза, с цел да види надолу в кашоните дали има пипер. През това време госпожата е дебнела в профил и се е шмугнала зад тила ѝ. Имало е и клиентка, която си е пазарувала. Сестра ми влиза и без да подозира се разминава с крадеьа. В един миг схваща, че оборотът липсва ", споделя Петя Чанакова, търговец.

Крадлата, която взела сумата от към 1000 лева оборотни средства, и сътрудника ѝ - доста ловко подбрали и времето, с цел да нападат магазина. Събота, в ранния следобяд. Румънските жители обаче не очаквали, че след тях ще има преследвач.

" Хубаво е, че клиентът, който е желал пипера, е видял накъде е хукнала и е запомнил номера на колата. И се обадили на полицията. И отлично на полицията, че толкоз бързо е реагирала ", показва Чанакова. 

Мъжът подал сигнал на телефон 112, като описал двамата крадци. Описал и модела, марката и номера на автомобила, в който те се качили и потеглили.

" В автомобила са ги чакали още една жена с 4-годишно дете. Впоследствие, поради подадения сигнал, е основана организация от дежурната, образувани са контролно-пропусквателен пункт и лицата с автомобила са спрени в град Айтос. При прекъсването първо лицата се пробват да прикрият нещо като кутия от храна. Колегите са ги видели. Впоследствие се открива, че вътре има 4 телефона. В колата са открити още 4 телефона. Общо 8. Направен е обиск, поради формираното бързо производсто. Парите все още не са открити ", съобщи основен контрольор Георги Илиев, шеф на Пето районно управление (на МВР) към МВР- Бургас.

Съмненията на проверяващите са, че по време на напредването към Айтос парите са били предадени на различен член от групата, който не пътувал в автомобила. За един от телефоните е открито, че е откраднат от съветска гражданка в Несебър.

" След като колата е арестувана в Айтос се получава сигнал от 92-годишен човек, който се явява в друго районна ръководство и споделя, че станал обект на джебчийска кражба. Мъж и жена са го заговорили и от даденото изложение, се очказва, че става дума за хората, направили кражбата и в зеленчуковия магазин ", показва основен контрольор Илиев. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР