Румънец създаде първата църква, базирана на изкуствен интелект, .Автор на

...
Румънец създаде първата църква, базирана на изкуствен интелект, .Автор на
Коментари Харесай

Онлайн изповед и молитва: румънец създаде църква, базирана на изкуствен интелект

Румънец сътвори първата черква, основана на изкуствен интелект,.

Автор на плана е 25-годишният Валентин Лъзуряну, който работи като пълководец по нововъведения в една от най-големите информационни компании в северната ни съседка - Cheil Centrade. Идеята му хрумва преди няколко седмици и стартира да изследва методите, по които би могъл да я построи. Казва, че е желал да види на какво в действителност е кадърен ChatGPT. " От няколко месеца проследявам изкуствения разсъдък и новостите в тази област. Най-много ме интересува по какъв начин мога да го употребявам, с цел да улесня живота на хората. Трябва да разберем, че този изкуствен интелект не е тук, с цел да открадне работата ни или да ни разсейва, а да ни направи по-продуктивни. Не желая да заменя църквата по никакъв метод, просто желая да дам на хората и друга опция ", споделя Лъзуряну.

Когато консуматор влезе в уеб страницата, има няколко варианти: изповед, молитва, " Попитайте духовник " или тематични известия. Хиляди хора към този момент са се изповядали онлайн или са генерирали персонализирани великденски молебствия и послания. Три дни откакто беше пуснат, уеб сайтът набра над 160 000 визити.

 Валентин Лъзуряну работи като пълководец по нововъведения в една от най-големите информационни компании в северната ни съседка - Cheil Centrade.
© Личен списък

Валентин Лъзуряну работи като пълководец по нововъведения в една от най-големите информационни компании в северната ни съседка - Cheil Centrade.

Авторът на църквата споделя, че не събира никакви персонални данни, тъй като няма достъп до тях. По думите му, всички данни, въведени в уеб страницата, са сред Бог и OpenAI. Напомня на потребителите да имат поради, че не приказват с същински духовник, а с машина и че той по никакъв метод не е обвързван с Румънската православна черква.

Към сегашния миг уеб сайтът е единствено на румънски език, само че Валентин Лъзуряну споделя, че работи върху достъп на други езици, както и върху генериране на персонализирани църковни картини, аудио поддръжка и модел, основан върху Библията, където любопитните могат да задават въпроси или да желаят пояснения за избрани пасажи.

Самият той разяснява, че е изгубил религия във всяка форма на божественост преди доста години, само че към момента има вяра в хората и се пробва да прави положително, когато има тази опция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР