Рухна схемата за набеждаването на народния представител от ДПС Делян

...
Рухна схемата за набеждаването на народния представител от ДПС Делян
Коментари Харесай

ДПС: Рухна схемата на Прокопиев за набеждаване на Пеевски

Рухна схемата за набеждаването на народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски по " Магнитски ". Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и Парламентарната група на придвижването Йордан Цонев, откакто Народното събрание одобри през днешния ден предложенията на Движение за права и свободи за възбрана на така наречен " златни паспорти " и цялостна инспекция на всеки един случай на предоставено капиталово поданство. Един от вносителите на законодателната самодейност за прекратяване на тези схеми у нас е точно Делян Пеевски.

Имаше скица за набеждаването на нашия сътрудник Делян Пеевски по закона " Магнитски " за корист с тези така наречен златни паспорти. Днес стана ясно, че това бе една скроена тук, в България, неистина за него, скроена от медийния и енергиен олигарх Иво Прокопиев, акцентира Йордан Цонев на брифинг в Народното събрание, даден от управлението на ПГ на Движение за права и свободи. Ние считаме, че това е една стъпка напред - истината за нашия сътрудник да излезе. А истината е, че той няма нищо общо с това. Нещо повече - ние считаме, че при инспекцията следите ще отведат другаде, а точно - към тези, които направиха сглобката, както се показват службите, против нас, безапелационен бе Цонев.

Поводът за брифинга бе приемането на поправките в Закона за българското поданство, най-важните от които - за анулация на капиталовото поданство и цялостна инспекция на всички така наречен " златни паспорти ", бяха импортирани от Движение за права и свободи. Това е една самодейност на Движението още от декември, когато Европейската комисия разгласява отчет по отношение на договарянията със Съединени американски щати за отпадане на US-визите, напомни Йордан Цонев.

Като една от пречките за отпадане на визите за Съединени американски щати Европейска комисия уточни продажбата на капиталово поданство в някои страни, включително и в България. Тогава ние взехме решение, че би трябвало да създадем тази законодателна самодейност. Тя мина през доста премеждия. Слава, Богу, през днешния ден се постави точка най-малко към този момент на този развой. Беше признат законът. Бяха признати нашите оферти да отпадне капиталовото поданство - така наречен златни паспорти, сподели Цонев.

И най-важното - бе признато предлагането ни всички случаи, в които има издадени златни паспорти да бъдат тествани един по един, акцентира зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Излязоха доста информации, че с тази процедура е злоупотребявано и че има случаи, в които такива паспорти са получавали даже хора от непознати разследващи служби, сподели още Цонев. И заяви: " Ще следим с интерес инспекциите и ще продължим да работим по това да отпаднат и капиталовите визи, тъй като там също има злоупотреби ".

От името на Движение за права и свободи желая да благодаря на всички парламентарно показани партии, които поддържаха текстовете. Успяхме да заличим срама от години, съобщи и зам.-председателят на Движение за права и свободи Хамид Хамид. Той напомни, че  България бе посочена от Европейската комисия и от Европейския парламент за водеща страна по измами със " златни паспорти ".

Това, което не успяхме да свършим обаче е да пресечем схемите и измамите с непрекъснатото дълготрайно престояване, предоставено против вложения. Но ние ще продължим да настояваме тези схеми да бъдат прекратени. Ще продължим да подаваме сигнали до съответните правоохранителни органи за цялостна инспекция на всяка една такава машинация. Защото с механизма на непрекъснато дълготрайно престояване в  страната ни и на територията на Европейски Съюз не престават да влизат лица от китайски и от съветски генезис, които са с неизяснени планове и дейности, сподели Хамид Хамид.

Вече има задоволително обстоятелства и изказвания на разнообразни хора, че тази проведена скица сочи към българската олигархия, че тази скица води до в този момент властимащите и ръководещи страната сега, акцентира зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР