Рухани: Борбата срещу тероризма в Идлиб е неизбежнаИранският президент Хасан

...
Рухани: Борбата срещу тероризма в Идлиб е неизбежнаИранският президент Хасан
Коментари Харесай

Рухани: Борбата срещу тероризма в Идлиб е неизбежна

Рухани: Борбата против тероризма в Идлиб е неизбежна
Иранският президент Хасан Рухани съобщи в петък, че битката против "тероризма" в Идлиб е неизбежна, само че предизвести против използването на тактиката на изгорената земя в последния главен бастион на бунтовниците в Сирия.

"Борбата с тероризма в Идлиб е неизбежна част от задачата за възобновяване на мира и стабилността в Сирия", сподели Рухани на срещата на високо ниво в иранската столица с съветския и турския си сътрудници, която се чака да дефинира бъдещето на сирийската провинция.
 На срещата се взема решение бъдещето на сирийската провинция Идлиб На срещата се взема решение бъдещето на сирийската провинция Идлиб / БГНЕС
"Но тази борба не би трябвало да предизвиква страдалчество на цивилни жители или да докара до политика на изгорената земя", добави той на фона на предизвестията на Организация на обединените нации за филантропична злополука, в случай че има настъпателна атака.

Иранският президент обърна внимание на военното наличие на Съединени американски щати в Сирия, което, съгласно него, довело до изостряне на обстановката в страната и би трябвало да бъде прекъснато в най-близко бъдеще. „ Незаконното наличие на Съединените американски щати в Сирия, което докара единствено до изостряне на обстановката, би трябвало да завърши без отсрочване. “

Турският президент Ердоган предизвести за възможна „ кървава баня “, в случай че се осъществя подготвяната атака на държавната войска против провинция Идлиб. „ Ние в никакъв случай не сме желали Идлиб да се трансформира в кървава баня “, сподели Ердоган в Техеран. “Всяка офанзива, към този момент подхваната или идна да бъде подхваната, против Идлиб ще докара до злополука, кръвопролитие и голяма филантропична покруса. “.

Ердоган акцентира, че турското военно наличие в Сирия ще продължи до установяването на мир там. И категорично означи, че Идлиб не е значима единствено за бъдещето на Сирия, само че също по този начин за мира в целия район, а също по този начин и за сигурността и стабилността на Турция.

Турският президент прикани към преустановяване на бомбардировките против Идлиб, тъй като те били сериозна опасност за гражданското население там. Бомбардировките се правят главно от съветската бойна авиация, а москва твърди, че тяхна цел са обекти на терористите.

Руският президент Владимир Путин означи, че при унищожаването на терористите в Идлиб би трябвало да се вземе поради огромното количество цивилно население в провинцията. „ Там е концентрирано задоволително огромно количество цивилно население и ние абсолютно би трябвало да имаме това поради “. По думите на Путин терористите „ не престават провокациите, правят набези благодарение на безпилотни самолети, обстрели “. Руският президент счита, че е належащо „ дружно да помислим над всички аспекти на този не елементарен проблем и и дружно да решаваме този проблем с разбирането, че сирийското законно държавно управление има правото и е длъжно в последна сметка да сложи под собствен надзор цялата си национална територия “. Путин добави, че доколкото сходни проблеми са били решавани в неотдавнашното минало, „ тези механизми би трябвало да се употребяват, с цел да се съгласуват нашите дейности и да се движим по пътя за образуване на работата на Конституционна комисия “./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР