Руди Фьолер потвърди, че е бил начело на националния отбор

...
Руди Фьолер потвърди, че е бил начело на националния отбор
Коментари Харесай

Фьолер продължава да търси треньор на Бундестима

Руди Фьолер удостовери, че е бил отпред на националния тим на Германия по футбол единствено за един мач и ще продължи да търси нов треньор от позицията си на механически шеф на Бундестима.

Под негово управление нощес немските национали надвиха с 2:1 над Франция. Скандиранията " Руди, Руди " на стадиона на Дортмунд бяха звукови за неговата голяма известност и той изготви верния проект за мача, с цел да помогне на отбора да постави завършек на серията си от пет мача без триумф.

Фьолер, който е притежател на международната купата като състезател през 1990 година и финалист като треньор през 2002-а, се завърна отпред след уволнението на Ханзи Флик в неделя, като до момента помагаше с функционалността си на механически шеф, която стана факт след отпадането на Бундестима в груповата фаза на Световното състезание в Катар предходната година.

Но той ясно даде да се разбере, че няма да продължи да работи като треньор до семейството на Евро 2024 или даже по-късно.

" Беше доста изтощително. Последните дни бяха напрегнати. Не става въпрос за един мач, мога да се оправя с това. Целият интервал от началото на година беше доста тежък ", разяснява Фьолер.

Това, което той съумя, беше да даде на тима по този начин нужната непоклатимост в отбрана.

Списание " Кикер " написа през днешния ден, че представянето нощес сподели, че тимът може да бъде устойчив и че " с този тим е допустимо повече от това, което сподели преди ".

Сега Фьолер ще продължи диалозите с президента на немската федерация Бернд Нойендорф и с шефа на надзорния съвет на Германската футболна лига Ханс-Йоахим Вацке за това кой ще стане треньор на националния тим. " Идеалният сюжет " би бил новият слекционер да бъде назначен за другарските мачове против Съединени американски щати и Мексико през октомври.

" Няма смисъл да обсъждаме имена. Важно е треньорът на националния тим да приказва немски. Това е основата. И той би трябвало да бъде преди всичко човек ", сподели Фьолер.

Бившият ментор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман е споменаван като кандидат, а Лерой Сане сподели, че би се радвал да се събере още веднъж с треньора.

" Юлиан несъмнено е добър треньор, а също и добър човек. Нека забележим какво ще се случи. Дали е заинтригуван. Разбира се, би било хубаво да го видя още веднъж и да работим с него ", разяснява Сане.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР