Розовото вино става все по-популярно у нас В годината на

...
Розовото вино става все по-популярно у нас В годината на
Коментари Харесай

Експертите от New Bloom Winery развенчават най-популярните митове за розето - slava.bg



Розовото вино става все по-популярно у нас

В годината на пандемията от ден на ден сме консумирали розе виновност, сочат пазарните данни. Категорията на алените и в по-малка степен белите виновност губят размери, за сметка на розовите виновност. Ако тези трендове се запазят 2021 година ще бъде годината на розето. Тези виновност са подобаващи за консумация и на обяд, и на вечеря, а се съчетават и доста по-лесно с разнообразни типове храна, което също е фактор за увеличената консумация, разясниха от една от най-модерните мазета напоследък New Bloom Winery. Техни марки са Verano Azur, Pixels и Face 2 Face. Попитахме винените специалисти кои са най-разпространените заблуди, свързани с розето и по какъв начин да избираме качествено вино. Ето и техните оферти:

Розето е бяло вино, смесено с алено

Това е може би един от най-разпространените легенди, свързани с розето. Този способ бе позволен само за шампанското розе. Преди няколко години OIV го позволи – НО единствено за виновност с географски генезис в страни, в които това е обичайната процедура. В България не е по този начин. Технологичният развой за произвеждане на розе изисква да се употребяват червени сортове грозде като се ползва технологията за бяло вино. Гроздовият сок се оставя в контакт с ципите за къс интервал от време и оттова идва и съответния розов колорит на виното. Модерни напоследък са розетата в стила на Прованс с по-бледи розови тонове. Именно такова е розето от сорта Гренаш в серията PIXELS. Виното идва в неповторима стъклена бутилка и се затваря със стъклена запушалка.

Хубавото вино се затваря с коркова запушалка

Напротив. Все по-масово производителите употребяват винтова капачка, защото тя лимитира притока на О2 в бутилката и надлежно няма никакъв риск от „ корк “ във виното. Така се резервира неговото качество. Освен това виновността, затворени с винтова капачка или стъклени тапи, нямат потребност от тирбушон, което ги прави доста лесни за многократна приложимост. Ето за какво въобще не е чудно, че виновността Нов свят всеобщо употребяват този способ на затваряне. От виновността на New Bloom Winery, серията Verano Azur се затварят напълно с винтова капачка. Белите виновност от марката PIXELS също са с винт.

Розето е единствено за дами

Увеличената консумация на розе в международен мащаб – това е най-силно растящата категория виновност се дължи точно на нарасналата винена просвета и разтрошаване на клишето, че мъжете не пият вино, още по-малко, в случай че е розово. Нещо повече – пазарните данни демонстрират, че у нас през предходната година точно категорията на розе виновността регистрират най-сериозен растеж. Нещо повече - поредност звезди към този момент яхнаха розовата вълна и започнаха да вършат розета. Още през 2011 година Брат Пит и Анджелина си купиха 500 хка във Прованс, Франция и единствено за предходната година изкараха 60 млн. $ от продажбата на своя бранд розета. За да отпразнува рождения си ден поп принцесата Кайли Миноуг стартира собствен винен бранд розово вино. Звездата от „ Сексът и градът “ Сара Джесика Паркър също пусна серия виновност, които включват бяло от Совиньон блан и розе. Тя си партнира с създателите на новозеландската Invivo, Тим Лайтбърн и Роб Камерън. Американският рапър Post Malone през предходната година стартира лична френска розе марка - Maison No. 9, която незабавно стана шлагер.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР