Ротационният председател на ОССЕ за 2023 г. и министър на

...
Ротационният председател на ОССЕ за 2023 г. и министър на
Коментари Харесай

Буяр Османи обяви подкрепата на ОССЕ за увеличаване на усилията за хуманитарна помощ за Турция

Ротационният ръководител на ОССЕ за 2023 година и министър на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, дружно с генералния секретар на ОССЕ Хелга Шмид, посетиха Република Турция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 497
По време на визитата си Османи е провел и работна среща с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, на която е изразил поддръжката на ОССЕ за превъзмогване на пагубните последствия, пред които е изправена Турция след земетресението на 6 февруари и последвалите земни земетресения, оповестяват от Министерството на външните работи на Северна Македония.

„ Посещението ми в Турция идва в миг на огромна горест. Това злополучие (земетресението) аргументи невъобразимо страдалчество и болежка на хиляди фамилии и общности в цялата страна. Надяваме се ранените да се възстановят скоро и нашите мисли и молебствия са с вас. Още един път, от името на ОССЕ, показвам своите съболезнования към фамилиите на жертвите, които изгубиха живота си в тази покруса “, e споделил Османи, наблягайки значимостта на груповата отговорност за непрекъсната помощ и поддръжка на засегнатите от нещастието региони. 

Той е оповестил още по-голяма ангажираност от страна на Организацията и поддръжка от фондовете на ОССЕ, и че ОССЕ ще продължи да работи за оказване на помощ.

„ Турция изрази угриженост по отношение на неналичието на съответни механизми от страна на ОССЕ, когато става въпрос за реакция при бедствия. Бих желал да ви уверя, че одобряваме тези опасения съществено и работим за разрешаването им. Нуждаем се от още по-голяма ангажираност от цялата интернационална общественост, в това число ОССЕ. Присъствието ми тук през днешния ден, като ръководител на ОССЕ, дружно с генералния секретар Хелга Шмид, е доказателство за нашата увереност в това отношение “, е декларирал Османи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР