На 9 юни, ако не излезете да гласувате, ей тези

...
На 9 юни, ако не излезете да гласувате, ей тези
Коментари Харесай

Асен Василев обвини Борисов, че купува гласове

" На 9 юни, в случай че не излезете да гласувате, ей тези ще си купят изборите. Да, това е. 500 лв. на глас са се заели да дават. " Това разгласи съпредседателят на ПП-ДБ и някогашен финансов министър Асен Василев, до момента в който сочеше на симпатизанти на обединението в Ловеч портрети на водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Това стана на предизборно мероприятие на десницата, в което се включи и експремиерът Денков (запис от събитието - тук). От публиката се понесе неразбираем звук при думите на Василев, тъй че той се дообясни. " Това, което ние чуваме, е, че са стигнали до 500 – толкоз са обезверени. Техните гласове са под строй и са лимитирани, и се знаят кои са. Това са гласовете, които получават от тях облаги или ги е боязън. Всички други, които са свободни, в случай че гласуваме като в Германия – 75 %, или в Гърция – 63 %, тези двамата ще вземат под 50 депутата общо. Движение за права и свободи ще са колкото Има Такъв Народ ", твърдеше уверено Василев.

От думите му излезе, че ПП-ДБ са желали предварителните избори. " Миналия парламент успяхме да ги прилъжем да поддържат нашето държавно управление и Ники Денков, а не ние да подкрепим тяхното и да се работи по нашата стратегия. В момента, в който те споделиха – а, не завиваме назад към модела на постната пица и да няма почтени състезания – това е моментът, в който казахме – хайде, отново при хората ", разказа Василев историята на сглобката.

Бившият финансов министър повтори изказванията си за реализирани значими триумфи по време на постоянното държавно управление на " Денков-Габриел ". " Колкото и пъти да би трябвало да вървим на избори, с цел да поддържаме тази посока, а не влезем в това русло – нашите хора, вашите хора, разбираме се, разделяме всичко, а страната кучетата я яли, което те желаят ", разгласи Василев. За парите, които ще коства непрекъснатото вървене на избори – по стотина милиона на избор, не сподели нищо.

" Като не съумяха да ни купят, почнаха да пишат компромати – по 3000 публикации на месец против мен, против Кирил, против учен Денков, с концепцията, че в един миг ще ни писне и ще се откажем. И компроматите ще ги изтърпим ", съобщи Василев. Доскоро сътрудника му Кирил Петков твърдеше, че компрометиращите публикации били по 300 на месец.

Василев дефинира Пеевски като началник на Борисов, а лидера на ГЕРБ – като шут на водача на Движение за права и свободи. Увери, че и двамата няма да станат министър председатели. " Ники! Ники е нашият министър председател! ", разгласи ексминистърът.

За завода за електрически автомобили в Ловеч, който Кирил Петков беше заречен, Василев призна, че планът е несполучлив, само че контраатакува с реторичния въпрос: " ГЕРБ за 12 години пробваха ли се дори? "

Съпредседателят на ПП-ДБ цитира мисъл на Стефан Стамболов, че в случай че би трябвало ще се хване за опашката на дявола, само че ще измъкне България. Какво съответно значи това в политически проект, не изясни. За следващ път повтори изказванието си, че България не е бедна, а богата страна, стига " да не се краде ".

 
ТЕМА преди 2 часа 730 преди 2 часа 770 преди 8 часа 1737
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР