Системата за гласуване в Румъния е най-примитивната в цяла Европа.

...
Системата за гласуване в Румъния е най-примитивната в цяла Европа.
Коментари Харесай

В Румъния гласували с най-примитивната система

Системата за гласоподаване в Румъния е най-примитивната в цяла Европа. Това съобщи заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана на Конгрес на студентите от Румъния, който се организира в постройката на Народното събрание в Букурещ, предава Аджерпрес.

“Няма страна в Европа, в която бюлетините да нямат серийни номера, да не се знае кой ги е отпечатал и постоянно да не се знае кой ги брои “, разяснява Джоана.

Според него Румъния " не желае или не може да демократизира в дълбочина вота ".

" Гласуване по пощата, електронно гласоподаване... какво е това? Не знам по какъв начин да защитя данните? Нека бъдем съществени, имаме ИТ експерти измежду най-хубавите в света ", добави заместник-генералният секретар на НАТО.

Той прикани присъстващите непрекъснато да търсят отговорност от политическите представители, които са избрали. Според него смяната на ориста на нацията към по-добро не става единствено посредством присъединяване във вота, а посредством непрестанен напън върху вземащия политически решения.

„ Проблемът е, че откакто си избрал някого, твоето обвързване и отговорност не се трансферират върху плещите на този, за който си дал своя вот. Дръжте им сметка, питайте ги къде се харчат парите, правете петиции “, сподели още Джоана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР