Ротаракт-Русе дарява две устройства за контролиране на телесната температура на

...
Ротаракт-Русе дарява две устройства за контролиране на телесната температура на
Коментари Харесай

Устройства за контролиране на телесната температура дари Ротаракт-Русе на УМБАЛ “Канев”

Ротаракт-Русе подарява две устройства за управление на телесната температура на русенската болница “Канев ”, които ще намерят изгода в три отделения.Това оповестиха в ефира на Дарик радио - Русе президентът на организацията Камен Колев и Лора Любенова. /чуйте в прикачения файл/

Преди година началникът на поделение „ Педиатрия “ в УМБАЛ „ Канев “ доктор Ева Цонкова насочва молба къмРотаракт. Нуждата от устройство за управление на телесната температура особено за отделението е поради разликата във възрастта на пациентите, защото децата употребяват характерни консумативи и не могат да бъдат разграничени с другите отделения. Само за последната година 150 случая са имали потребност от сходни услуги в процеса на лекуване, главно деца към 2-годишна възраст.

Болницата разполага с едно сходно устройство за управление на телесната температура, което се употребява при лечебният развой в Клиника по „ Ортопедия и травматология “. Към момента предоставените данни от експертите са, че при постъпилите за интервенция 1 800 пациента годишно - 500 случая имат потребност от сходно устройство за предварителна защита на нежелана хипотермия. Устройството се оказва незадоволително, защото се споделя и с отделението по „ Обща, гнойно-септична, детска и еднодневна хирургия “, където за последната година са постъпили 2 500 пациенти за оперативно лекуване, от които 700 са имали потребност от устройство за управление на телесната температура. За това в нашето подаяние е планувано още едно устройство, което още веднъж да се употребява сред двете отделения с нужният брой консумативи.

Устройството за управление на телесна температура е предопределено за стопляне при хирургични процедури с разнообразни степени на трудност, с което се реализира наблюдаване, попречване и лекуване на нежелана хипотермия, подобрявайки качеството на предлаганите медицински услуги и здравето на пациентите

Дарението на Ротаракт се осъществя и с присъединяване на Ротари клуб - Русе и Ротари клуб Русе – Дунав.За каузататрите клуба посветихме поредност от събития за набиране на средства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР