Рори Стюарт, който преди по-малко от четири месеца беше кандидат

...
Рори Стюарт, който преди по-малко от четири месеца беше кандидат
Коментари Харесай

Бивш кандидат за британски премиер се впусна във вота за кмет на Лондон

Рори Стюарт, който преди по-малко от четири месеца беше претендент за министър-председател на Англия и за водач на ръководещата Консервативна партия срещу Борис Джонсън, сподели през днешния ден, че ще взе участие като самостоятелен в конкуренцията за кмет на Лондон следващата година, съобщи Ройтерс.

Стюарт, който се подреди пети в битката за премиерския пост, заемаше една от най-умерените позиции за Брекзит измежду претендентите, само че в този момент напуща партията, с цел да се включи в конкуренцията за кмет на английската столица.

"Тръгвам си от тази готическа зала в Уестминстър, в която се крещи, потеглям си от политиката, която от време на време ме кара да се усещам като че американският президент Доналд Тръмп в никакъв случай не е напускал Лондон ", съобщи той в Туитър. "Този град в този момент е в същинска заплаха - заплаха от Брекзит, от софтуерната смяна, само че мисля, че най-много от това, което се случва в английската политика, от екстремизма, вълнуващ нашата страна ", съобщи Стюарт.

Сегашният кмет на Лондон, Садик Хан от опозиционната Лейбъристка партия, с лекост завоюва изборите през 2016 година, само че е подложен на рецензии поради престъпността и транспортните проблеми от своите съперници, в това число от основния му противник - консервативния претендент Шон Бейли.

Кметските избори в Лондон през май следващата година може да бъдат засенчени от Брекзит, в случай че излизането на Англия от Европейския съюз, планувано за 31 октомври, още веднъж бъде отсрочено.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР