Роми от две големи групи се биха тази нощ в

...
Роми от две големи групи се биха тази нощ в
Коментари Харесай

Роми от сливенско се биха  до кръв в Старосел

Роми от две огромни групи се биха тази нощ в Старосел, трима са ранени и откарани в пловдивска болница. В кървавото меле взели участие най-малко двадесет индивида, които се събрали на фамилно празненство. Като чули музиката и виковете от пиршеството, устроено на двора в една от къщите посред Старосел, пристигнала друга група роми. До някое време всички заедно се веселили, след това се скарали и кавгата прераснала в колективен пердах.

Ромите са от сливенското село Градец. По-голямата част от тях са в Старосел от 2014 година, други прииждат непрестанно. Всички работят в дърводобива в Средна гора.

Напоследък обаче Старосел прелива от роми другоселци, има от Пещера, от Ямбол, от сливенските села, описаха локалните хора. В момента има доста работа в горското стопанство и те работят в дърводобива. Дошлите преди години живеят в къщи в селото, а новите си вършат колиби от колове и найлони в покрайнините. Има и такива, които се самонастаняват в празните къщи в селото, без единодушието на наследниците.

Пропищяхме от набезите им по дворовете ни и по полето, споделят староселци.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР