Романтични, приятни и точно за плажа. За всеки вкус има

...
Романтични, приятни и точно за плажа. За всеки вкус има
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за юли 2020 г.

Романтични, приятни и тъкмо за плажа. За всеки усет има избор. Уикендът на годината настъпи, а ние, всички заедно, се отдаваме на отмора. Затръшваме вратата на офиса след себе си и въобще няма да поглеждаме обратно.

Винаги правилни на своите читатели и този месец ние от © 10-те най сме подготвени да ви предложим едни от най-интересните заглавия, посредством които да се придвижите в нови светове.

Ето 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юли 2020 година


10. „ Малкото шато в Прованс “
Рут Кели

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юли 2020 година

Бракът на Ева се оказва съграден върху низ неистини. Съпругът ѝ Марк е прекарал последните пет години в това да пропилява всичките им спестявания. Реакцията му на опразнената банкова сметка е да изостави Ева и щерка им Софи да се оправят сами без пояснение къде е отишъл и дали ще се появи още веднъж. Въпреки това нищо не може да накара Софи да спре да заема страната на обожествявания си татко.

Точно когато Ева не би могла да се усеща по-зле, тя получава писмо от Южна Франция. Дядо ѝ, който не е виждала от дете, е завещал цялото си шато на нея. Имението, в което Ева е прекарала най-щастливите си лета и към което витае легендата на тайнствено и неповторимо вино.

Първото нещо, което ѝ хрумва, е да го продаде… само че дали ароматното кафе, кроасаните и виното не са тъкмо това, от което има потребност? Запознанството ѝ с красивия сервитьор Жак също я кара да се колебае. Ева стартира да се привързва от ден на ден към живота в страната на виното. Но дали предишното е готово да я остави, или ще се върне, с цел да посегне на новия ѝ дом?

9. „ Фабрика за истина “
Коуди Макфейдън

След толкоз кошмари нескрито белязаната Смоуки Барет се надява да откри малко успокоение, с цел да се наслаждения на сигурността да има мъж до себе си – и нов живот, който пораства в нея. Но злото се завръща с неподозирана мощ и садистичен обсег.

Три прилежащи къщи са цялостни с трупове, три фамилии са срещнали жестока орис единствено за една нощ. Но същинският смут се намира под тях – под земята музей на гибелта, вместилище на свидетелства за човешката свирепост и извратеното наслаждение от причиняването на болежка. Мащабът на заговора е колкото голям, толкоз и добре премислен. Разкриването на музея отключва поредност от крайни събития, които заплашват живота и здравия разсъдък на Смоуки и екипа ѝ. За броени часове те схващат, че всичко до момента, колкото и страховито, е било единствено въведения.

Вече не преследват обособени серийни убийци. На бял свят излиза цяла тайфа чудовища, които години наред са задоволявали безнаказано своите мрачни пристрастености. Социалните мрежи са залети с деликатно режисирани клипове, пуснати за да показват, че тези хищници не се опасяват от нищо, даже да посегнат на околните на своите преследвачи. Те са недосегаеми, те са неуязвими.

Започнала е най-голямата игра на живот и гибел въобще. И залогът е цяла нация, скована в смут, милиони очевидци на садистичното шоу на властелините на мъченията.

8. „ Последна спирка Аушвиц “
Еди де Винд

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за май 2020 година

„ Описанията на Де Винд на хората и прекарванията им в Аушвиц – на пандизчиите, на защитата, на оградите, на храната, на татуировките, на душовете и на касапницата – оферират надълбоко прозрение в един човек, който е бил бдителен, до момента в който го следят, и който евентуално без даже да има желание, е съхранил спомените си за момента, когато думите ще победят нацистите, когато техните закононарушения е трябвало да бъдат извадени на показ, с цел да не се позволява да се случат още веднъж. “

Джон Бойн, създател на „ Момчето с раираната пижама “

Доколкото е известно, „ Последна спирка Аушвиц “ е единственият спомен, написан в лагера на гибелта. Еди де Винд е доктор, който е изпратен на крах с обичаната му Фридел, а любовта е единствената им опора против нацистките зверства. През погледа на Де Винд лагерът оживява подобен, какъвто е бил – най-близкото до пъкъла място на земята, само че даже там положителното и вярата не престават да цъфтят и да носят разтуха.

Ето по тази причина се привеждам толкоз от прозореца към Блок 10, където е тя. Ето по тази причина нейната ръка стиска толкоз мощно телената мрежа на прозореца ѝ. Ето по тази причина тя обляга глава на дървената рамка. За да не угасне стремежът ѝ към мен, да не угасне копнежът ни към тези обгърнати в мъгла сини планини.


7. „ Римска загадка “
Карън Суон

 0-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2020 година

Лейни Валънтайн е нежното цвете, което краси една от най-богатите американски семейства. Родена в средата на XX век, тя е отгледана в безграничен лукс. На блестящото празненство за шестнайсетия си рожден ден Лейни открива и любовта и взема решение да се втурне незабавно в същинския живот, който дава обещание всевъзможни наслаждения. Но даже и в света на супербогатите се крият свирепост и рискове. И тя ще преживее своя дял разочарования, преди след години лутания да открие мъжа, който ще ѝ даде единственото, което няма – благородническа купа и достъп до висшето италианско общество.

В сегашното Елена Дамяни е измежду най-мистериозните богати жени във Вечния град. Обитава същински замък, който е непроходим за простосмъртни. Наивното момиче от дълго време го няма – тя е сменила името си, а и животът ѝ е поднесъл поредност от горчиви блага. И в този момент е решила да опише своята история, с цел да се опълчи на лъжите за нея, които пълнят жълтите вестници от десетилетия.

За тази цел наема виталната Франческа, която живее своя  la dolce vita  по римските улици, развеждайки туристи и списвайки своя набиращ известност блог. Възрастната принцеса  и младото момиче без синя кръв поемат на странствуване из предишното, което ще промени радикално сегашното и за двете.

Защото в тунелите под двореца се крият смайващи секрети, които би трябвало да излязат наяве…

6. „ Маргаритка: Мими и Биби отиват на море “
Илия Деведжиев и Веселка Велинова

Колко сладоледа мога да изям през днешния ден? Защо не мога по през целия ден да заставам в морето? Защо би трябвало да се мажа с крем на плажа? За какво ми е тази шапка?

Морето и плажът с деца постоянно се оказват огромно предизвикателство! В „ Биби и Мими на море “ описваме една вълнуваща морска история с доста завършения и усмивки. Най-малките измежду нас ще припознаят себе си във всяка обстановка и по този начин ще открият, че видимо досадните за тях неща са в действителност значими.

Тази брошура е третата от нова детска поредност, в която децата научават за потребните привички в занимателни завършения дружно с Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето.

Книжката в ръцете ви е основана с доста обич към българските деца. Ние от „ Маргаритка “ откровено имаме вяра, че с истории като тази децата по-лесно схващат смисъла на потребните привички, и оказваме помощ на всеки родител да трансформира научаването им във вълнуващо за дребния човек прекарване.

5. „ Почти съвършена отмора “
Луси Даймънд

Настъпил е сезонът на отпуските, а красивите местности и плажове към Корнуол чакат ожаднелите за утеха туристи. Слънцето напича, шезлонгите са разгънати, чашите се пълнят с вкусни и омайващи коктейли, а ориста на три дами ще се реши в границите на дни.

Емa и Джордж неотдавна са двойка и любовта им е прекомерно мощна, с цел да бъде обуздана, но дали наличието на децата им от техните предходни връзки ще заплаши хармонията посред им? Маги пък се надява, че около плажната идилия ще успее да се сближи със своята отчуждена щерка, до момента в който изведнъж не се появява някогашният ѝ брачен партньор – човек, който ламти за доверието ѝ, макар че е разрушил сърцето ѝ. Подобно на тях, Оливия бяга от напрежението у дома, единствено че предишното я преследва и скоро ще я принуди да признае най-съкровените си тайни…

Луси Даймънд ни предлага да надникнем в живота на елементарни хора, в чиито невероятни взаимоотношения се отразяват тематиките за другарството, фамилията и вярата. Едновременно трогателна, сантиментална, сладко-горчива и изобретателно написана, Почти съвършена почивка е съвършеното лятно четиво, което ще ви помогне да се освободите от напрежението и да забравите досадното всекидневие.

4. „ Страх. Доналд Тръмп в Белия дом “
Боб Удуърд

 0-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2020 година

Фокусът на книгата не е единствено върху спорната персона на Доналд Тръмп, само че и върху хората, с чиято помощ той съумя да съкруши претендента на демократите Хилари Клинтън и да пристигна на власт на крилете на популистки послания и нападателни известия в обществените мрежи. Президентският му мандат е също по този начин белязан от нестихващи кавги и опетняващи разкрития. Някои от сътрудниците му споделят намерено пред Удуърд, че безусловно им се постанова да крият документи от своя президент, с цел да не може той да задейства импулсивно хрумналите му хрумвания, застрашаващи националната сигурност.

Удуърд е прекарал стотици часове в диалози с хора от най-близкия кръг на Тръмп, употребявал е и тествана информация от документи, мемоари, дневници и други Той разказва от време на време ден по ден по какъв начин са вземани основни решения за Северна Корея, Афганистан, Иран, Близкия изток, НАТО, Китай и Русия, а също и за търговията, митата, имиграцията, налозите и други гневно оспорвани тематики от американската вътрешна политика.

В „ Страх “ са проследени детайлно и вътрешните войни на Тръмп против ФБР и медиите, както и връзките му с проверяващите, които търсеха доказателства за съветска интервенция в американските избори, в това число и във връзка с пикантните сведения за персоналния живот на милионера.

Една същинска и смущаваща история, която се чете от време на време като политически трилър, от време на време като трагикомедия, само че е най-много документ на времето, в което на върха на най-могъщата страна в света е Доналд Тръмп. Човекът, който знае по какъв начин да ръководи страховете на своите гласоподаватели.


3. „ Красиво неблагоразумие “
Л. Дж. Шен

 0-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2020 година

Пен:
Живея за отмъщението си.
Четири години пострадвам поради това, което Дария Фоло­ухил ми аргументи, и сърцето ми към този момент е единствено лед.
Взех си първата ѝ целувка. Тя взе единственото, което обичах.
Бях безпаричен. Тя богата.
Сега обаче съм най-бляскавият план на родителите ѝ.
Живея в къщата ѝ и мога да съм неин изтезател.
Дария Фолоухил си фантазира, че е Кралицата. Заел съм се да ѝ потвърдя, че не е нищо повече от капризна принцеса.

Дария:

Всички виждат единствено блестящата осанка. Кралицата, на която всички завиждат. Не знаят за сълзите.
Високите и тънки като игли токчета пробиват стра­хотни дупки, когато стъпваш с тях по хората.
Един безоблачен ден по този начин пробих сърцето на Пен Скъли, че от него потече кръв, а след това го метнах в кофа за отпадък.
Сега обаче той живее в стаята насреща и аз желая него, него, единствено него. Но той е капитанът на тима, който всички от моята гимназия ненавиждат, и мой доведен брат.
И желае да си платя за всичко.

2. „ Маргаритка и чистите ръце “
Илия Деведжиев и Веселка Велинова

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за май 2020 година

Какво прави ръцете ни мръсни, даже когато те наподобяват напълно чисти?
Какви са тези странни същества, които възрастните назовават „ микроби “?
Как може те да са рискови, когато даже не можем да ги забележим?
Наистина ли със сапун и вода може да се направи пързалка за нездравословни дребосъци?

С тази история трансформираме едно от най-досадните фрази – „ Измий си ръцете “, във вълнуваща приказка за децата.
„ Маргаритка и чистите ръце “ е първата брошура от нова детска поредност, в която децата научават за потребните привички в занимателни завършения, дружно с Биби, Мими, Маргаритка и Бухалче.

Книжката в ръцете ви е основана с доста обич към българските деца.
Ние от „ Маргаритка “ откровено имаме вяра, че с истории като тази децата по-лесно схващат смисъла на потребните привички, и оказваме помощ на всеки родител да трансформира научаването им във вълнуващо за дребния човек прекарване.

1. „ У майкини “
Иво Сиромахов

 0-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2020 година

„ У майкини “ е разказ сериал, събрал историите на модерни българи, които се обичат, ненавиждат, завиждат си, злословят, печелят пари, губят другари, изневеряват си, водят война и обезверено търсят обществено самопризнание.  Защото българинът непрекъснато се изтезава от терзания да не се изложи и от въпроса „ какво ще кажат другите “.

„ У майкини “ ще срещнете хора, които добре познавате. Техният свят е светът на домашната ракия, на лютеницата и чушкопеците, на вярата във врачки и вълшебства, на преяждането по празници, на бабешките предписания за лекуване на всички заболявания.

Но този идиличен свят към този момент е белязан от изкушенията на консуматорската ера – астрология, диети, нервен шопинг, влогъри, лайфкоучове, инфлуенсъри, ретроградни меркурии, антиваксърство, тайни теории, гурме преструвки, силиконови цици, блян към популярност непременно. Майкините непрекъснато се конкурират със съседите, с роднините и приятелите си и се пробват да им потвърдят, че са огромна работа. Историята им е доста смешна, много трогателна и малко трагична.

Защото това е историята на един народ, който обезверено се пробва да откри себе си.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР