Рома се наложи с 2:1 над Емполи в последния мач

...
Рома се наложи с 2:1 над Емполи в последния мач
Коментари Харесай

Дибала върна усмивките в Рома

Рома се наложи с 2:1 над Емполи в последния мач от 6-ия кръг на Серия " А " и загърби разочарованието след следващите загуби от Удинезе (0:4) и Лудогорец (1:2). Пауло Дибала беше с решителен принос за триумфа на " вълците ". Бившата звезда на Ювентус даде преднина на отбора си с красиво попадение в 17-тата минута, а в 71-вата минута асистира по съвършен метод на Тами Ейбрахам, който осъществя победния гол. За Емполи се разписа Филипо Бандинели малко преди края на първото полувреме.

Рома доминираше до почивката, само че след нея имаше много проблеми с напористите домакините. Капитанът на " джалоросите " Лоренцо Пелегрини пропусна дузпа в 77-ата минута. В 85-ата Жан-Даниел Акпа-Акпро от Емполи нацели гредата, а секунди по-късно котдивоарецът получи пряк червен картон за жестоко нарушаване. 

В класирането Рома към този момент е на 5-о място. Отборът на Жозе Моуриньо събра 11 точки, колкото има и четвъртият Удинезе. Емполи се намира на 16-а позиция с 4 точки и е един от отборите, които към момента не могат да се похвалят с победа.

През предишния сезон Рома реализира две победи срещи този противник и през днешния ден още веднъж взе трите точки, въпреки и много мъчно. Още първоначално Дибала имаше опция да открие резултата, само че след удара му топката срещна гредата. Аржентинският национал поправя мерника си в 17-ата минута, когато с фалцов удар от границата на наказателното поле не остави шансове на стража на Емполи Гулиелмо Викарио.

Тосканци също не пропускаха всеки късмет да нападат. Мартин Сатриано беше покрай изравнително попадение, само че Руи Патрисио сподели класа и избави. Рома отговори с хубава офанзива, при която Пелегрини изскочи на комфортна позиция. Италианският национал обаче загуби равновесие и ударът му не затрудни Викарио. Малко по-късно и Мехмет Зеки Челик насочи мощен удар, минал на сантиметри над напречната греда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР