Рома постигна трудна победа с 2:1 в гостуването си на

...
Рома постигна трудна победа с 2:1 в гостуването си на
Коментари Харесай

Нов труден успех на Рома

Рома реализира сложна победа с 2:1 в гостуването си на последния в класирането на Серия " А " Салернитана от 22-рия кръг. " Вълците " по никакъв начин не впечатлиха с играта си, изключително през първото полувреме, само че съумяха да вземат скъпи три точки и да запишат втори следващ триумф откогато Даниеле Де Роси пое тима.

Пауло Дибала от дузпа в 51-вата и Лоренцо Пелегрини в 66-ата минута означиха за гостите, до момента в който за домакините се разписа Йоргос Кастанос в 70-ата минута.

През първото полувреме Салернитана изрично бе по-добрият тим и пропусна няколко положителни благоприятни условия за разкриване на резултата посредством Антонио Кандрева, Домагой Брадарич и Лум Чауна, като на два пъти и Руи Патрисио се прояви с чудесни спасявания.

В началото на втората част обаче Рома получи дузпа в своя изгода. В 49-ата минута Джулио Маджоре не се ориентира в наказателното поле и докосна топката с ръка, а съдията уточни бялата точка. Пауло Дибала не сгреши при осъществяването на наказателния удар и откри резултата с първия прецизен удар за " вълците " в мача - 0:1.

Гостите удвоиха преднината си в 66-ата минута, когато Рик Карсдроп се включи добре по дясното крило и центрира към Лоренцо Пелегрини на далечната греда, а халфът засече кълбото в мрежата за 0:2.

Салернитана обаче не се съобщи и в 70-ата минута се върна в мача. Чауна центрира отляво и Кастанос с глава бе прецизен за 1:2.

След това домакините сътвориха още няколко положения пред вратата на Руи Патрисио, който трябваше да прави значимо избавяне след изстрел на Кандрева от добра позиция. В 86-ата минута ветеранът изиска и дузпа за задържане от Йоренте в пеналта, само че съдията подмина обстановката.

В последна сметка обаче Рома удържа успеха и събра актив от 35 точки, като по този начин излезе на 5-ата позиция във краткотрайното класиране. Салернитана пък позволи поредна загуба и остава на дъното с едвам 12 точки досега.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР