Рома постигна трудна, но сладка победа с 2:1 в гостуването

...
Рома постигна трудна, но сладка победа с 2:1 в гостуването
Коментари Харесай

Рома спечели в Хелзинки и се изравни с Лудогорец преди ключовия сблъсък

Рома реализира сложна, само че сладка победа с 2:1 в гостуването си на ХИК Хелзинки от 5-ия кръг в група " С " на Лига Европа. " Вълците " съумяха да си тръгнат с трите точки от Финландия и се изравниха по точки с българския първенец Лудогорец преди основния конфликт сред двата отбора в Рим в последния кръг. Тами Ейбрахам откри за италианците в 41-вата минута, само че Перпарим Хетемай изравни в 54-ата. Победният гол за гостите падна в 62-рата минута и в действителност бе автогол на МохамедКамара.

В началото ХИК стартира обещаващо и в 5-ата минута Хасконен пропусна добра опция с глава след центриране от корнер, като ударът му от близко бе избавен от Руи Патрисио.

Постепенно обаче Рома взе самодейността и зареди офанзиви към вратата на противника. " Вълците " имаха страховит късмет в 20-ата минута, когато след центриране от корнер Брайън Кристанте с глава нацели напречната греда, а при последвалото безредие пред вратата Матиас Виня и Джанлука Манчини от близко по знамение не съумяха да добутат кълбото зад голлинията.

В 26-ата минута Тами Ейбрахам се освободи и насочи рисков шут, избавен от вратаря на ХИК. Две минути по-късно Рома съумя да означи, като Кристанте този път порази вратата след ново центриране от корнер. След намесата на ВАР обаче попадението бе анулирано поради засада на Кристиан Волпато, който блокира придвижването на съперниковия вратар.

" Вълците " претендираха за дузпа в 38-ата минута, когато Ейбрахам бе съборен в пеналта, само че такава не бе дадена, защото нападателят бе в засада.

В 41-вата минута италианците най-сетне материализираха тоталното си предимство. При едно центриране от фаул Ейбрахам стреля с глава и вкара за 0:1.

Втората част стартира с късмет за Рома. В 50-ата минута Ейбрахам насочи отдалечен шут, който мина малко над вратата.

Почти от нищото обаче ХИК съумя да възвърне равенството с втората си по-добра опция в мача. Лукас Лингман изведе Перпарим Хетемай в наказателното полеи ветеранът мигновено стреля във вратата за 1:1.

Радостта на домакините обаче бе къса и в 62-рата минута Рома си върна преднината. Стефан Ел Шаарауи центрира остро и Мохамед Камара засече топката в личната си врата.

ХИК обаче не се отхвърли и направи всичко допустимо да стигне най-малко до реми. В 73-ата минута Бужелаб се освободи и насочи мощен удар, само че и Руи Патрисио се регистрира с ослепително избавяне.

След това в 80-ата минута домакините означиха супер гол, който обаче не бе зачетен. След центриране от корнер топката бе изчистена и попадна в Дейвид Браун, който с мощна тупалка я заби в сглобката на вратата. Положението обаче бе прегледано с ВАР и се видя, че има нарушаване при битката за висока топка в наказателното поле, като състезател на финландците удари с ръка в лицето Кристанте и попадението бе анулирано.

В последна сметка Рома си потегли с успеха и събра актив от 7 точки, колкото има и Лудогорец, само че " вълците " са на 3-тото място поради по-лоши индикатори в директните дуели. Двата отбора ще се изправят в решителен конфликт в Рим след седмица, като за " орлите " ще е задоволително и тъждество на " Олимпико ", до момента в който римляните ще би трябвало да търсят наложителен триумф. ХИК остава на последното място с 1 извоювана точка и без шансове за продължение напред.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР