Rolls-Royce свива разходите и опростява бизнеса си. Още по темата

...
Rolls-Royce свива разходите и опростява бизнеса си. Още по темата
Коментари Харесай

Rolls-Royce продава корабния си бизнес за 660 млн. долара

Rolls-Royce свива разноските и опростява бизнеса си.

Още по тематиката
Rolls-Royce редуцира 4000 работни места

Мерките са по отношение на разноските към инспекцията и поправката на моторите Trent 1000
12 юни 2018
Rolls-Royce ще създава единствено електрически коли до 2040 година

Решението на компанията е предизвикано от затягащите се регулации за ограничение на нездравословните излъчвания
16 май 2018
Rolls-Royce ще прави огромна инспекция на проблемите с моторите на Boeing 787

Разходите към инспекцията и поправката на моторите Trent 1000 ще са по-високи от плануваното
16 апр 2018 Krongsberg се стреми да усили производството си на кораби. Британската компания Rolls-Royce продава поделението си за произвеждане на кораби, което работи на загуба, на норвежката софтуерна група Kongsberg за 661 млн. $. Сделката е част от тактиката за преструктуриране на изпълнителния шеф на Rolls-Royce Уорън Ийст, оповестява Reuters.

Смяна на фокуса в Rolls-Royce

Ийст стана шеф на английската група през 2015 година, като тогава започнаха огромните промени. Допреди това облагата на Rolls-Royce намаляваше поради ниските цени на петрола и газа, както и поради прекратяването на някои от старите ѝ стратегии за продукция на самолетни мотори.

През януари управлението на компанията разгласи, че обмисля продажбата на корабния си бизнес, защото цените на петрола оказват въздействие при доставките на съоръжение за петролни и газови компании. След договорката групата ще се концентрира върху сглобяването на мотори за пътнически и военни самолети, яхти, влакове, камиони и нуклеарни централи.

" Транзакцията е част от признатата преди 2 години тактика за опростяване на бизнеса ни ", сподели Ийст в петък.

За договорката

Въпреки това английската индустриална група остава напрегнат. Някои самолетни компании, които са клиенти на Rolls-Royce, се оплакват от проблемите с качеството и издържливостта на моторите Trent 1000 на самолетите Boeing от модела 787 Dreamliner. Поради това Rolls стартира огромна инспекция на моторите.

Rolls-Royce ще получи сред 350 и 400 млн. паунда от продажбата на поделението за произвеждане на кораби, в което работят 3600 чиновници най-вече в скандинавските страни. Останалата сума е планувана за погасяване на дълга на дивизията. Сделката евентуално ще бъде затворена през първото тримесечие на 2019 година

От Kongsberg разясниха, че придобиването ще им помогне да се конкурират в мощно глобализираната промишленост, в която играчите са новаторски, намират решения и основават нови артикули. RYCEY Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР