Ролан Гарос, трети квалификационен кръгВиктория Томова – Олга Данилович 2-6,

...
Ролан Гарос, трети квалификационен кръгВиктория Томова – Олга Данилович 2-6,
Коментари Харесай

Томова бе близо, но не стигна до основната схема на Ролан Гарос


Ролан Гарос, трети квалификационен кръг

Виктория Томова – Олга Данилович 2-6, 6-1, 6-7(3)

Виктория Томова не съумя да се класира за главната скица на Ролан Гарос откакто претърпя проваляне от международната №174 Олга Данилович в последния кръг от квалификациите. Първата ни ракета не бе по никакъв начин надалеч от триумфа, откакто завоюва безапелационно втория сет и реализира поврат от 0-3 в третия, само че позволи неточности в някои от най-важните моменти и в последна сметка бе принудена да се помири със загубата.

Томова бе по-резултатна на първи сервис (39-33), като в това време позволи по-малко двойни (3-6) и непредизвикани неточности (31-51), само че за сметка на това пласира единствено девет уинъра против 40 на Данилович. И двете съпернички осъществиха по четири пробива, като българката го направи от седем опита (57%), до момента в който нейнатао понентка имаше 10 благоприятни условия (40%).

Мачът стартира доста по-добре за Данилович, която демонстрираше доста бърз и нападателен тенис, като това ѝ оказа помощ да натрупа удобен задатък от 4-0. Сръбкинята стигна до опция за трети следващ пробив, която обаче бе отразена от Томова. Въпреки това международната №174 съумя да запази разликата от четири гейма и завоюва откриващия сет с 6-2.

Противно на развиването на мача до този миг, Томова откри доминация във втората част. Първата ни ракета се приспособява към играта на своята съперничка и усъвършенства доста ретура си, като в това време подбираше доста добре моментите за офанзива. След равностойното начало на сета българката направи серия от пет следващи спечлени гейма и изравни резултата в мача след 6-1.

Данилович изглеждаше по-близо до успеха, откакто проби първа в заключителния сет и поведе с 3-1. Впоследствие обаче грешките на сръбкинята още веднъж зачестиха, до момента в който в това време Томова пласира няколко отлични минаващи удара. Това оказа помощ на първата ни ракета да реализира цялостен поврат и да направи резултата 4-3 в своя изгода.

Данилович обаче съумя да прекъсне серията на Томова и да възвърне равенството, откакто българката позволи двойна неточност при брейкпойнт. Сръбската тенисистка съумя да изненада Томова с няколко доста положителни излизания на мрежата и да си върне водачеството, затвърждавайки брейка за 5-4. Първата ни ракета обаче не разреши на съперничката си да осъществя решителен брейк и геймовете още веднъж бяха изравнени.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Данилович реализира мини-пробив и поведе с 4-1.Томова понижи резултата, само че по-късно Данилович изигра едни от най-силнтие си минути в мача и стигна до шест следващи мачбола. Българката отрази първия с отличен бекхенд уинър, само че за жалост не съумя да избегна провалянето и отстъпи с 2-6, 6-1, 6-7(3) по-късно повече от два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР