Родопи филм фест официално приключи тази седмица и както повелява

...
Родопи филм фест официално приключи тази седмица и както повелява
Коментари Харесай

Украинският филм, който спечели специална българска награда

" Родопи филм фест " публично завърши тази седмица и както повелява традицията, на закриването му бяха връчени награди на отличените филми. Един от тях е украинският " Терикони ", който към този момент може да се похвали с не едно, а цели две оценки от българския кино фестивал.
 Кан, Златна палма, Triangle of Sadness, Рубен Йостлунд и историята във кино лентата, който завоюва огромната премия на филмовия фестивал
Кой е филмът, който завоюва огромната премия на фестивала в Кан

Златна палма за една ирония на свръхбогатите

Документалният " Терикони " е избран за най-хубав интернационален пълнометражен филм. И освен. Освен това самопризнание, си е заслужил и специфичната премия " Особен взор ".

С какво обаче той съумява да впечатли толкоз журито на " Родопи филм фест "? Да го кажем напряко - с прочувствено разказана човешка история, която потвърждава, че мракът на войната постоянно може да бъде продънен със ярък лъч вяра.

В " Терикони " украинският режисьор Тарас Томенко наблюдава сложното детство на едно момиче и едно момче. Това, което ги свързва, са войната и битката им за оцеляване в Източна Украйна.

Настя е на 10, когато ракета, изстреляна от съветски терористи на Нова Година трансформира живота ѝ вечно. Ракетата убива татко ѝ и унищожава дома им, а войната се трансформира в част от пейзажа. След това, с цел да оцеляват, на фамилията на Настя му се постанова да събира скрап.
 Дмитрий Муратов, “Новая газета”, Нобелова премия и по какъв начин събра над 100 милиона $ в помощ на украинските бежанци съветският публицист
Щедрият жест на един съветски публицист към украинските бежанци

Как събра за идеята си над 103 милиона $ Дмитрий Муратов

Не по-лека е ориста на момчето - Сеня. Той е на седем, в първи клас и до момента войната постоянно е била част от живота му. На фона на разиграващата се покруса доведеният му татко мъчно се грижи за него. Но се старае. За да купи раница за учебно заведение на дребния Сеня, той даже се съгласява да копае гробове...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР