Роджър Федерер се класира за своя 149-и финал в турнирите

...
Роджър Федерер се класира за своя 149-и финал в турнирите
Коментари Харесай

Федерер пречупи американец и ще играе 12-и финал на турнира в "Хале"

Роджър Федерер се класира за своя 149-и край в шампионатите на АТП, откакто стигна до мача за купата в " Хале ". Световният №1 победи американеца Денис Кудла със 7:6 (1), 7:5 за 1.29 часа. Федерер ще играе за десета купа в немския град, като финалът е общо 12-и за него.

В " Хале " швейцарецът има две загуби на край, като през 2010 година отстъпи на Лейтън Хюит, а две години по-късно на Томи Хаас.

Победата на Федерер беше втора в два мача против 109-ия в света. Той ще опита да завоюва четвърта купа за годината след тези в Australian Open, Ротердам и Щутгарт. През 2018 година Маестрото има единствено едно проваляне на край и то пристигна в Индиън Уелс против Хуан Мартин Дел Потро.

Срещу американеца Кудла международният №1 имаше някои тежки моменти, само че съумя да се оправи с напористия квалификант. Кудла игра доста въодушевено, само че в основните моменти опитът на Федерер му оказа помощ. Маестрото приключи с 12 аса и 67% вкаран първи сервис. Той загуби единствено осем точки на първото си подаване (42 от 50).

20. Straight. On
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР