Роджър Федерер празнува своя 41-ви рожден ден днес и по

...
Роджър Федерер празнува своя 41-ви рожден ден днес и по
Коментари Харесай

Едно изпълнено обещание или как Федерер сбъдна голямата мечта на свой фен

Роджър Федерер чества своя 41-ви рожден ден през днешния ден и по този случай един от неговите спонсори - Barilla, взеха решение да разгласяват любопитно видео, разказващо историята на едно заричане, обещано от именития Маестро през 2017 година и изпълнено 5 години по-късно.

Всичко стартира по време на една от конференциите на швейцареца на US Open 2017, когато дребният Изян Ахмад, прочут като Зизу, насочва молба към своя кумир да продължи да играе още 8-9 години, с цел да може да играят дружно, когато малчуганът стане професионален тенисист. Маестрото дава обещание с усмивка на детето, че след време ще се състои мач сред двамата.

С помощта на Barilla обещанието бива спазено 5 години по-късно, когато Зизу идва в Цюрих, с цел да вземе присъединяване в младежки шампионат във въпросния град, където се отнасят с него като към тенис звезда. Момчето въобще не подозира, че в една от шатрите наоколо се намира 20-кратният първенец от Големия шлем, който е дошъл в Цюрих особено с цел да го изненада и да си извърши обещанието.

Ненадейно Зизу вижда по какъв начин Федерер доближава към него с ракета в ръка и не може да повярва, че пред него стои идолът му от плът и кръв. Швейцарецът сърдечно прегръща детето и го моли да го назовава просто " Роджър " вместо " господин Федерер ". Впоследствие двамата изиграват няколко гейма и Маестрото не остава апатичен към тенис качествата на момчето, отправяйки похвали към него за метода, по който играе. След мача Роджър и Зизу отсядат в близкия ресторант, с цел да хапнат паста, като по този начин и не излиза наяве кой е бил спечелилият.

" Когато най-великият тенисист в историята даде заричане, той го съблюдава! Това го прави толкоз добър образец за подражателство! Прекарахме половин ден дружно с него и неговата невзискателност, великолепие, лъчезарност и дарба да накара всички към себе си да се усещат удобно, още повече възвеличава неговата персона и ми демонстрира, че не можеш да бъдеш популярен състезател, в случай че не си преди всичко страховит човек. Благодаря ви, господин Федерер, за най-хубавия ден в живота ми и за всички мемоари! Ще съм Ви постоянно признателен, че спазихте обещанието си! ", написа по-късно Зизу в Instagram.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР