Роджър Федерер окачестви постижението на Новак Джокович от 23 титли

...
Роджър Федерер окачестви постижението на Новак Джокович от 23 титли
Коментари Харесай

Федерер: Джокович е невероятен, но ми е трудно да кажа кой е най-великият

Роджър Федерер окачестви достижението на Новак Джокович от 23 трофеи на Големия шлем като „ необикновено “ в сряда, само че не пожела да го дефинира като най-великият тенисист на всички времена.

„ Мисля, че това, което направи Новак, е необикновено “, сподели Федерер, който доближи до кота 20 трофеи от Шлема, преди да приключи кариерата си предходната година.

Джокович задмина Рафаел Надал на върха по брой трофеи от най-висока категория, когато победи за трети път на Ролан Гарос предишния месец. 41-годишният Федерер, говорейки на шампионата в Хале през вчерашния ден, призна, че му е „ мъчно да каже “ кой е най-хубавият за всички времена.

„ Целият въпрос е сложен за отговор. Попитах другар „ Какво е по-трудно, да спечелиш Уимбълдън на 17 години, като Борис Бекер, или Ролан Гарос на 36, сходно на Новак? Не знам. Страхотно е да си тенис почитател, само че и състезател “, добави швейцарската легенда, който бе посетител на шампионата в Хале за „ Деня на Роджър Федерер “.

Roger Federer on if Djokovic is GOAT:

“What’s better? Winning Wimbledon at 17 like Becker or Paris at 36 like Novak? I don't know. What he’s achieved is absolutely gigantic. It could be sufficient. But I think as long as Rafa is still playing, you can't answer that definitively ”
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)
„ Това значи доста за мен “, сподели той за завръщането си в немския град, където той има рекордните 10 трофеи. Разбира се, че съм изпълнен с благополучие. Успях да оформя този шампионат с толкоз доста трофеи. За мен това е като дом отвън дома “.

Федерер прекара над час в разпределяне на подписи и театралничене за селфита на Централния корт, само че разкри, че не му липсва да бъде на корта.

„ Разбира се, че искаш да опиташ още веднъж от това. Но до момента в който знаеш, че тялото ти не може да устоя на това равнище, не усещаш и потребността от това да си на корта “, добави още швейцарецът.

His name is Roger Federer!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР