Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се срещнат в 24-тия

...
Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се срещнат в 24-тия
Коментари Харесай

Роджър Федерер – Рафаел Надал е финала на Мастърс“ турнира в Шанхай



Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се срещнат в 24-тия край по сред им. Двамата ще спорят за купата на тенис шампионата от сериите „ Мастърс “ в Шанхай.

В полуфиналите Надал победи мъчно със 7:5, 7:6 хърватина Марин Чилич. В 11-ия гейм на първата част водачът в международната класация реализира пробив за 6:5, след което сервира сполучливо, с цел да поведе в резултата. Във втория сет двамата тенисисти размениха по два пробива, като се стигна до съдбоносен тайбрек. В него Надал имаше преднина от 4:2 и по-късно победи в три от идващите общо четири разигравания.

Въпреки че влезе в мача с травма на китката, Дел Потро завоюва първия сет в мача против Роджър Федерер, който швейцареца завоюва с 3:6, 6:3, 6:3. Швейцарецът загуби първия сет, с цел да откри правилния темп, а и покривът беше спуснат и поради почналия дъжд. В първата част Дел Потро направи осем аса, избави брейк-пойнт в третия гейм и с съдбоносен пробив най-после на частта, поведе след 38 минути игра. Стабилността на Федерер се възвърна последователно във втория сет и той изравни, откакто направи пробив при петия късмет в петия гейм на частта. Този гейм продължи 14 минути, само че идващият при подаване на швейцареца завърши едвам за две минути. И в третия сет Роджър направи ранен пробив, а последователно у аржентинеца надделяваше умората. Така 19-кратният първенец от Големия шлем се поздрави със 17-а победа в 23 мача против Дел Потро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР