Родителски и учителски организации с до премиера и до министрите

...
Родителски и учителски организации с до премиера и до министрите
Коментари Харесай

Заради новите варианти на COVID: Родители и учители поискаха неприсъствено обучение за големите ученици

Родителски и училищен организации с до премиера и до министрите на опазването на здравето и образованието. Екипите на " Родители за безвредно обучение ", " Учители за безвредно обучение " и " Science in the Crisis " декларират, че е недопустимо учениците от 5-и до 12-и клас да се връщат в присъствена форма на образование, с периодично повтаряне, което да стартира от 4 февруари.
" Считаме това решение за недопустимо, предвид на към този момент откритите случаи на болни от така наречен английски вариант на COVID-19 в страната, както и нежеланието на част от родителите да тестват децата. Учениците би трябвало да останат в отдалечена форма на образование за по-дълъг интервал от време, с цел да не се позволява още веднъж необятно и бързо разпространяване на вируса измежду популацията ", заявят от организациите в писмото до виновните институции.
 Следващата образователна година може да стартира на 10 септември Следващата образователна година може да стартира на 10 септември
Обсъжда се идната образователна година да стартира от 10 септември. Идеята е да има една седмица повече за затвърждаване на материала посредством...
Според тях тематиката с психологичното здраве и положителното обучение на децата е извънредно значима и не трябва да се подценява. Но в пандемични условия е належащо да разберем, че рискът от загубата на непосредствен човек е голям и резултатите върху душeвността на децата са още по-травмиращи. Обучението на децата не е спирало през цялото време на пандемията. Учениците минаха от присъствена в електронна среда, а триумфът на отдалеченото образование е на челни позиции в Европа.
Добрата интернет връзка, бързото адаптиране на възпитаници и учители към новите условия са факт. Там, където към момента съществуват проблеми с обезпечаване на техника и интернет, е належащо Министерство на образованието да се погрижи тези деца да не отпаднат от просветителната система. Но не би трябвало това да е с цената на прекосяване на всички възпитаници в присъствена форма на образование и излагане на риск за здравето на всички български жители, е мнението на организациите, пишат още в позицията си организациите.
" Комбинацията от връщането на част от учениците в клас, както и евентуално отваряне на заведения за хранене, питейни заведения, кафенета, нощни заведения съставлява двойно увеличение на риска от разпространяване на болестта ", разясняват представителите на родителите и учителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР