Родителите на деца, които напуснат училище, могат да бъдат осъдени

...
Родителите на деца, които напуснат училище, могат да бъдат осъдени
Коментари Харесай

Италия предвижда затвор за родители, чиито деца са напуснали училище

Родителите на деца, които изоставен учебно заведение, могат да бъдат наказани на затвор съгласно новите ограничения за битка с младежката престъпност, подхванати от държавното управление в Италия, заяви Ройтерс, представен от " ".

Правителството на Джорджа Мелони утвърди в четвъртък пакет от ограничения в отговор на публичните страхове, подбудени от това, което италианските медии назовават " бебешки банди ".

" Младежката престъпност се популяризира като петролно леке ", съобщи Мелони на конференция, отбелязвайки, че до момента страната е заобикаляла казуса.

Правителственият декрет улеснява арестуването на малолетни, носещи оръжие, и дава пълномощието на управляващите да конфискуват мобилни телефони. Забраната на поръчки от съответни проблематични точки ще бъде използвана от 14-годишна възраст.

Рим също по този начин желае да направи родителския надзор на устройствата по-лесен за потребление, с цел да се опита да ограничи достъпа намладите хора до нецензурен материали.

Правителството предприе дейности, откакто случаите на групово обезчестяване на младежи в покрайнините на Неапол и в сицилианската столица Палермо, ориентирани против две малолетни и на 19-годишно момиче, получиха популярност.

Те бяха последвани предходната седмица от убийството в Неапол на 24-годишен от ръцете на 17-годишен след спор за паркиране.

Правителственият декрет ще влезе в действие неотложно, само че би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание в границите на 60 дни или ще изтече.

Малко евентуално е родителите, наказани по новите правила за отпадане от учебно заведение, да се окажат зад решетките, защото в Италия присъди до четири години затвор нормално не се излежават в пандиза. Въпреки това престъпното досие остава сериозен въпрос.

Според фондация Openpolis, Италия има петият най-голям дял на прибързано напусналите учебно заведение в Европейски Съюз, еднакъв на 11.5% предходната година. В Кампания и Сицилия той надвишава 15%.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР