Родители и техните деца настояха за незабавното връщане на децата

...
Родители и техните деца настояха за незабавното връщане на децата
Коментари Харесай

Родители протестираха за незабавно връщане на децата в училище

Родители и техните деца настояха за незабавното връщане на децата в учебно заведение. Това стана по време на митинг пред Министерство на образованието и науката /МОН/.

Пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Магдалена Абаджиева, един от създателите на гражданско обединяване "Да запазим учебното заведение като средище за децата ", уредник на митинга, съобщи, че по-голямото ѝ дете към този момент е в осми клас, а не върви на учебно заведение от средата на шести. "Миналата година потегли за малко през септември, по-късно на 1-ви ноември ги затвориха и ги пуснаха през април. Тоест пет-шест месеца тя не върви на учебно заведение ", уточни Абаджиева.
По думите ѝ поради обездвижването детето ѝ е с понижен потенциал на дишането, с късогледство и страхова невроза. Тя в този момент е в ново учебно заведение, с нови съученици, с които се срещна единствено за няколко седмици, описа майката.

"Повечето български деца са в това състояние и когато се споделя, че е доста значимо здравето на българските деца, аз желая да попитам от какво ги пазим. Защо лекарите не извърнат внимание, че 100 % несъмнено е, че децата търпят здравословни проблеми поради стоенето у дома? ", сподели Абаджиева.

Майката разяснява, че всички деца би трябвало да бъдат в учебно заведение, където им е мястото. По думите ѝ до момента са имали няколко срещи с министъра на образованието още преди началото на образователната година, когато е било казвано, че се търсят решения. Ние самите дадохме оферти, уточни Абаджиева и напомни, че родители още февруари месец предходната година са дали оферти за закупуване на щадящи проби и попита къде са те.

Исканията: "Върнете децата на учебно заведение ", "Не желая онлайн образование ", "Искам в учебно заведение! " децата изписаха с пъстър тебешир пред постройката на ведомството.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР