Родилка е в тежко състояние в Многопрофилната болница в Добрич

...
Родилка е в тежко състояние в Многопрофилната болница в Добрич
Коментари Харесай

След остро влошаване на състоянието родилка с Covid-19 е интубирана в МБАЛ Добрич

Родилка е в тежко положение в Многопрофилната болница в Добрич след затруднения от Covid-19. Жената е била призната за лекуване на 25 март с двустранна пневмония.

Заради влошеното положение на младата жена по преценка на лекарите бебето е било изродено, то е в положително положение и е с негативен PCR тест за Covid-19.

Състоянието на родилката е тежко, тя е била интубирана и е настанена в интензивното поделение за Covid пациенти на Многопрофилната болница в Добрич, показа началникът на Отделението по акушерство и гинекология доктор Ивайло Петев:

" Проведен е консулт с районните консултанти по реанимация и по акушерство и гинекология. Във вторник пристигна районният съветник по реанимация. Жената беше в положително положение, само че няколко часа по-късно настъпи остро внезапно утежняване на положението ѝ и към момента е тежко ".

Днес в здравното заведение в Добрич е била оперирана още една родилка, инфектирана с Covid-19, тя също е с пневмония, осведоми доктор Петев, само че е в устойчиво положение. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР