Робот, разработен от японската компания Farmroid за борба с грипния

...
Робот, разработен от японската компания Farmroid за борба с грипния
Коментари Харесай

Японски робот мори коронавируса

Робот, създаден от японската компания Farmroid за битка с грипния вирус, съумя да прочисти пода и стените от ковид в една от японските лечебни заведения. Фирмата възнамерява да стартира продажбата на андроида през юли тази година, заяви вестник " Асахи ".

Роботът UV Buster облъчва повърхностите с по-къси талази на ултравиолетовите лъчи, които имат повече разрушителни свойства от елементарните, проникващи през озоновия пласт. Роботът може да унищожи до 99,9% от грипния вирус за към 2,5 секунди от разстояние 10 см.

От болничното заведение към медицинския факултет на университета " Нихон ", където е извършен опитът, потвърдиха унищожаването на ковид. Болницата има намерение да употребява робота, с цел да не допусне разпространяването на ковид и да се приготви за възможна втора вълна на болестта.

Андроидът може да бъде употребен в медицинските институции, летищата и комерсиалните организации. Ултравиолетовите лъчи, които употребява UV Buster, са рискови за индивида, по тази причина при даването на " услугите " му ще би трябвало да се съблюдават строги правила за сигурност.

От компания Farmroid оповестяват, че UV Buster ще се продава на цена, която да е конкурентна на задграничните аналози. Производителят не планува роботът да се предлага на частни лица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР