Робин Ли, главен изпълнителен директор на китайската технологична компания Baidu,

...
Робин Ли, главен изпълнителен директор на китайската технологична компания Baidu,
Коментари Харесай

Робин Ли от Baidu: Над 70 модела с изкуствен интелект са разпространени в Китай

Робин Ли, основен изпълнителен шеф на китайската софтуерна компания Baidu, съобщи на 5 септември, представен от Reuters, че повече от 70 модела с изкуствен интелект (ИИ) са пуснати в страната. Ли разяснява, че всички те са основани с над 1 милиард параметъра, което механически ги квалифицира като огромни езикови модели (LLM). В момента някои от най-големите от тях, които са на пазара, включват Llama на Meta, пуснат по-рано тази година, съдържащ 65 милиарда параметъра, и Chat GPT-4 на OpenAI, който не е оповестил обществено своите параметри, само че се приказва, че те са над 170 трилиона.

Параметрите имат значение, когато става дума за огромни езикови модели, тъй като по-големият им брой значи, че системата е в положение да извлече повече детайлности от данните. В последна сметка това оказва помощ на моделите да работят по-добре.

Baidu, водещ разработчик на ИИ и снабдител на интернет услуги в Китай, пусна най-новата версия на своя чатбот Ernie за всеобщата публика на 30 август. Компанията беше измежду първите, които пуснаха чатбот за публично прилагане след влизането в действие на новите закони за изкуствения разсъдък в Китай. Според Ли най-новата версия на чатбота на Baidu, Ernie 3.5, може да се похвали със скорост на обработка на информацията, два пъти по-висока от предходната версия и с усъвършенствана успеваемост от 50%. Той също по този начин разкри, че компанията възнамерява да пусне последваща версия в „ близко бъдеще “.

По-рано това лято, на 3 август, китайският колос в електронната търговия и технологиите Alibaba пусна два нови модела с изкуствен интелект, които са с отворен код и се твърди, че съперничат на Llama 2 на Meta. Китайското държавно управление едвам неотдавна одобри и приложи своите закони по отношение на ИИ. Преди това фирмите можеха да организират дребни проби на своите артикули, само че съгласно новите правила техният мащаб може да бъде уголемен доста, което ще ги направи доста по-функционални.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР