Роберт Кубица решава тази седмица дали да приеме предложението на

...
Роберт Кубица решава тази седмица дали да приеме предложението на
Коментари Харесай

Кубица решава за Льо Ман тази седмица

Роберт Кубица взема решение тази седмица дали да одобри предлагането на Менър за акция в международните серии по устойчивост (WEC), включващи и " 24-те часа на Льо Ман ". Полякът бе определен за авариен водач на Ф1 отбора Уилямс за сезон 2018. Заради присъединяване на водача на Макларън Фернандо Алонсо във WEC, уредниците направиха всичко, с цел да избегнат дублирането си от кръг с Формула 1, т.е. задължението на Кубица към Уилямс не би повлиял на вероятно присъединяване в 24-часовото съревнование.
Кубица имаше назначен тест с Ginetta-Mecachrome G60-LT-P1 машината на Менър на испанската писта " Арагон " предишния месец, само че проблем с мотора не му разреши да направи съвсем нищо. Повторният му тест-реванш тази седмица ще му даде по-ясна визия за положението на тима и дали счита, че ще се оправи със задачата си. Желание обаче не му липсва.

" От една страна сигурно ми се желае да вземам участие в добър план за " Льо Ман ", което ще ми даде шанса да натрупам повече километри на пистата ", разкри Кубица пред Autosport. " Просто би трябвало да карам. Само след няколко обиколки и мозъкът ми е празен. Въпросът е обаче дали ще намеря време за това в задоволително натоварения си календар. Има много фактори, с които се пробвам да се съобразя ".
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР