За четвърти път Стара Загора се превръща в университетска столица

...
За четвърти път Стара Загора се превръща в университетска столица
Коментари Харесай

Стара Загора се превръща в университетска столица на спорта за четвърти път

За четвърти път Стара Загора се трансформира в университетска столица на спорта с семейството си на Национална универсиада 2024 от 8 до 12 май. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение.

Тази година конкуренцията събира близо 1600 студенти от 24 университета, които ще мерят сили в следните спортове: бадминтон, волейбол, баскетбол, джудо, кикбокс, плуване, спортно катерене, спортно насочване, лека атлетика, мажоретни дисциплини, тенис, тенис на маса, крикет, хандбал и футбол.

Официалната гала по разкриване на спортното мероприятие ще се състои на следващия ден от 18:00 часа на сцената на централния площад пред постройката на община Стара Загора.

Припомняме, че града на липите беше хазаин на форума, проведен от Асоциация за академични спорт " Академик ", и през предходната 2023 година.

" Това, което се случва в Стара Загора не е инцидентно. Това е резултат от взаимната работа на община Стара Загора и Тракийски университет, които работят в една посока като един организъм. Кметът Живко Тодоров и аз като ректор, дружно с ректорското управление, поддържаме спорта с цялото си сърце и душа “, уточни ректорът на Тракийски университет проф. доктор Добри Ярков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР