Рисунка, която символизира приятелството между българските и украинските деца, развълнува

...
Рисунка, която символизира приятелството между българските и украинските деца, развълнува
Коментари Харесай

Рисунка на българско дете разчувства украински родители

Рисунка, която символизира другарството сред българските и украинските деца, развълнува възпитаници, родители и преподаватели в неделни учебни заведения в Украйна. Те получиха посланието от България дружно с даренията от акцията “Деца оказват помощ на деца”, които дойдоха в Одеса.

“Вярвайте в положителното, обичайте родителите си и знайте, че ние от България ви подкрепяме”, написа до своите връстници дребният Коко, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

“Благодарим за силата на думичките, изписани от детската ръчичка, претърпени от детското сърце, които, имаме вяра, имат чудодейна сила”.

Така изрази своята благодарност Дора Костова, президент на Всеукраинската Асамблея на българите в Украйна, в благодарствено писмо до министъра на образованието и науката в оставка акад. Николай Денков.

“Още един път разтопихте сърцата ни. Благодарим ви, че разбирате нашата болка”, написа тя.

В акцията “Деца оказват помощ на деца” се включиха възпитаници от 776 учебни заведения, както и от десетки детски градини. За своите връстници те събраха раници и училищен принадлежности, одеяла и възглавници, хигиенични материали. Три тира с дарения потеглиха за Украйна при започване на  юни, напомнят от МОН.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР