Рискуват да пропуснат икономически ползи, сочи докладДържавите, които първи внедрят

...
Рискуват да пропуснат икономически ползи, сочи докладДържавите, които първи внедрят
Коментари Харесай

САЩ изостават от Китай в 5G надпреварата

Рискуват да пропуснат стопански изгоди, сочи отчет

Държавите, които първи внедрят безжични връзки от последващо потомство, ще получат непропорционални преимущества по отношение на останалите

Китай усилва преднината си по отношение на Съединени американски щати в конкуренцията за безжични мрежи от пето потомство (5G). В резултат на това Щатите рискуват да изгубят евентуални стопански изгоди, написа Ройтерс, базирайки се на отчет на консултантската компания Deloitte.

В момента Китай разпростира 10 пъти повече мрежи, подготвени за 5G ерата, в сравнение с Съединени американски щати. Според анализатори, страните, които първи внедрят безжични връзки от последващо потомство, ще получат непропорционални преимущества, защото 5G уголемява икономическия капацитет.

От 2015 година до момента в Китай са построени 350 000 нови площадки с базови станции за мобилни мрежи, до момента в който броят на новите съоръжения в Съединени американски щати за същия интервал е едвам 30 000. В стойностно изражение Китай е похарчил с 24 милиарда $ повече в сравнение с Съединени американски щати за 5G технологии.
още по тематиката
Освен това, инсталирането на телеком съоръжение, което обезпечава 5G поддръжка, коства на китайските оператори с 35% по-малко, в сравнение с операторите в Съединени американски щати, сочи анализът.

Според създателите на отчета, в случай че подхващат съответни на обстановката ограничения, Съединени американски щати към момента могат да настигнат Китай в 5G конкуренцията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР