Рискът от заразяване и тежко преболедуване на коронавирус остава по-висок

...
Рискът от заразяване и тежко преболедуване на коронавирус остава по-висок
Коментари Харесай

Проучване: Рискът от заразяване с Covid-19 е по-висок при някои етнически групи

Рискът от заразяване и тежко преболедуване на ковид остава по-висок за хората, принадлежащи към избрани етнически групи, откри скорошно английско изследване, представено от Би Би Си. Изследването за разликите при заразяване с Covid, поръчано от държавното управление, преглежда всяка вълна на пандемията.

Чернокожите и южноазиатците са измежду най-засегнатите от вируса, както и хората в градовете, живеещи в извънредно небогати квартали. Причините са сложни, само че специалистите настояват, че имунизирането на повече хора ще избави живота им. Експертите приканват всички, които имат право на ваксина, само че към момента не са се ваксинирали, да си я създадат, тъй като това е най-хубавият метод да предпазят себе си и фамилиите си, написа БГНЕС.

Възрастта и съпътстващите болести остават най-големият риск за тежко протичане на коронавирус, само че доста от другите значими фактори са свързани с непропорционално по-високия брой смъртни случаи и болести от ковид измежду хората, принадлежащи към някои етнически малцинства.

Според изследването главните от тях включват:
По следите на Омикрон: Кой е нулевият пациент?
На 12 ноември мъж, идващ в Хонконг от Южна Африка, беше тестван за Covid и бе открито, че е позитивен за новия вид " Омикро...

- професия - да вземем за пример здравните служащи и таксиметровите водачи са мощно засегнати;

- размер на семействата - изключително тези, в които живеят няколко генерации и в които деца в учебна възраст съжителстват с по-възрастни роднини;

- живеене в гъсто обитаеми региони, с неприятно качество на въздуха и високи равнища на бедност;

Данните сочат, че по време на първата вълна на коронавирусната пандемия преди да са били налични ваксини и когато обезпечаването на персонални защитни средства (ЛПС) в лечебните заведения и домовете за възрастни хора е било едва - рискът е бил още по-силно обвързван с някои специалности.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР