РИОСВ - Благоевград започна административнонаказателно производство по реда на Закона

...
РИОСВ - Благоевград започна административнонаказателно производство по реда на Закона
Коментари Харесай

Екоинспекцията се задейства заради нарушенията край Мелнишките пирамиди

" Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград стартира административнонаказателно произвеждане по реда на Закона за предпазените територии за установените нарушавания в " Мелнишките пирамиди " . Прокуратурата и полицията също ревизират случая за съществуване на данни за осъществено закононарушение. Министерство на околната среда и водите ще реализира пълномощията си за осъщественото административно нарушаване ". Това съобщи вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов , при инспекция на място в предпазената територия. Според него това ще докара до глоба за компанията, притежаваща строителната техника, която е снимана на мястото на осъщественото нарушаване.

Сандов посочи, че няма да остави в България да се унищожава естественото завещание, тъй като то е най-хубавата основа за правене на туризъм и добави, че е наше обвързване да го завещаем на идните генерации . " Мелнишките пирамиди " са неповторимо място и би трябвало да го пазим и съхраняваме, а не поради нечии ползи да се унищожава. " Туристите идват в Мелник поради естественото и културно благосъстояние, а не тъй като има построени паркинги ", означи той.
 Регионална инспекция за опазване на околната среда: Има нарушаване в естествена забележителност
Регионална инспекция за опазване на околната среда: Има нарушаване в естествена забележителност " Мелнишки пирамиди "

Когато схванат кой е нарушителят, ще му сформират акт

Припомняме, че преди Нова година по сигнал на министър Сандов беше открито нарушаване в предпазена територия - естествена забележителност " Мелнишки пирамиди ", което попада и в две предпазени зони по НАТУРА 2000. Тогава министърът незабавно разпореди инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград и отрасловите институции.

Министърът показа, че продължава следенето на случая и чака и други сигнали от жителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР